Ana Maria Enea, Florin Alin Enea, Nicolae Covas și Emanuel David au fost arestați aseară, 5 decembrie, de Tribunalul Neamț, pentru trafic de droguri. În soluția instanței se precizează: „admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 06.12.2019 până la data de 04.01.2020 inclusiv, a inculpaţilor: 1. D E pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu; 2. E F A pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu. 3. C N pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu şi E A M pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu”. Imediat ce au aflat sentința, toți patru au atacat-o, astfel că la Curtea de Apel Bacău se va da decizia finală, săptămâna viitoare.

Doi dintre suspecți au fost prinși în flagrant, miercuri seară și a doua zi s-au făcut trei percheziții la locuințele suspecților. În comunicatul de presă al Poliției Române de astăzi, 6 decembrie, se precizează că în seara zilei de 4 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Neamț au surprins în flagrant delict, pe raza județului Neamț, două persoane care ar fi încercat să comercializeze circa 500 de grame de cannabis și 21 de comprimate de ecstasy. De asemenea, alături de droguri au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, un cântar electronic și un telefon mobil. Ulterior, în dimineața zilei de 5 decembrie a.c., polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare la alte două persoane, de unde au ridicat aproximativ 300 de grame de cannabis. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un telefon mobil și un grinder cu urme de materie vegetală. Din cercetări a reieșit faptul că drogurile identificate și ridicate ar fi fost procurate din străinătate și ar fi fost introduse în țară, în luna septembrie a.c. Doi bărbați, de 21 de ani, un bărbat de 31 de ani și o femeie, de 27 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea continuării cercetărilor. Față de aceștia, s-a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar la activități au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și jandarmi ai Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț. (C.I.)

Articolul precedentO polițistă locală din Roman s-a ciocnit, de două ori, de aceeași betonieră
Articolul următorMort pe loc, sub TAF