Prins la „îngrămădeală”, a abandonat maşina cu 14.500 de pachete de ţigări!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii de frontieră suceveni au capturat, miercuri, 11 mai, peste 14.800 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 145.000 lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

La ora 8:30, polițiștii de la Vicovu de Sus au depistat în trafic un microbuz Mercedes Sprinter, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă. „Șoferul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de către polițiștii de frontieră, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei din dotare. Acesta și-a continuat deplasarea în mare viteză și a virat pe o stradă secundară unde a abandonat mașina. Autoturismul abandonat a fost condus la sediul poliției de frontieră, iar în urma controlului amănunțit au fost descoperite, într-un spațiu special amenajat în peretele despărțitor dintre compartimentul de persoane și cel de marfă, 14.500 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană”, potrivit comunicatului citat.

Țigările, în valoare de aproximativ 145.000 lei, au fost confiscate, iar microbuzul, în valoare de aproximativ 29.000 lei, a fost reţinut la sediul SPF Vicovu de Sus. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Tot miercuri, 11 mai, la ora 4:00, în PTF Siret (Suceava), s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean H. Vasyl, în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen. „În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, folosind și câinele polițist Lena, specializat în descoperirea produselor de tutun, au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul de combustibil al autoturismului, cantitatea de 330 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană”, potrivit comunicatului de presă IGPF.

Țigările, în valoare de 413 lei, au fost confiscate, iar șoferul a fost amendat cu 5.000 lei. Față de cetățeanul ucrainean polițiștii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România, pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 11.05.2016. (ZCH NEWS; FOTO: Poliţia de Frontieră)

Articolul precedentDeputat de Neamț, reclamat de DNA la Inspecția Judiciară
Articolul următorAurelia Simionică – Tentativă (legală?) de înduioșat electoratul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.