0:00

Pe 10 mai anul acesta, Marcel Bişoc, un bărbat de 43 de ani, din Maramureş, a fost prins în flagrant de un preot din Roman, în timp ce încerca să jefuiască casa parohială. A fost încătuşat imediat după incident, de poliţişti şi, la o săptămână după tentativă, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, începând din data de 11 mai până pe 9 iunie.

“Din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit că, prin forțarea unui ferestre, cel în cauză ar fi pătruns în incinta casei parohiale, moment în care ar fi provocat mai multe zgomote, fiind depistat în flagrant delict de persoana vătămată. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă de furt calificat“, precizează comunicatul IPJ Neamţ de atunci.

Pe 25 iunie, Judecătoria Roman a emis un nou mandat de arestare preventivă pentru infracţiunile de tentativă de furt calificat, tot pentru 30 de zile, decizie pe care Bişoc o contestă pe 29 iunie. Tribunalul Neamţ i-a respins cererea, ca nefondată, pe 1 iulie, aşa că Marcel Bişoc va rămâne în arest preventiv, iar în plus va achita şi 150 de lei cheltuieli judiciare.

Bărbatul este recidivist, el fiind condamnat definitiv, în ianuarie anul acesta, la 119 zile de închisoare pentru distrugerea unui bun al unui romașcan.

Angela Croitoru

Articolul precedentCutremur de 4,1 în zona Vrancea
Articolul următorCod galben de ploi în Moldova