albita pistolPoliţiştii de frontieră de la Albiţa (Vaslui) au găsit, duminică, 15 ianuarie, la un tânăr, ascuns sub haine, un pistol. Ion V. (cetățenie română și Republica Moldova), în vârstă de 19 ani, se afla la volanul unui autoturism Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

“În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului și persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră, a descoperit, ascuns și nedeclarat, pe corpul lui Ion V., la brâu, sub haine, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, un pistol, în interiorul căruia se afla un încărcător fără muniție și un tub cu aer comprimat. Totodată, în bagajul personal au fost descoperite 250 de proiectile de calibru 4,5 mm, 3 tuburi cu aer comprimat și o cutie cu 230 proiectile din plumb de 4,5 mm. În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că atât pistolul, cât și proiectilele descoperite fac parte din categoria armelor și munițiilor de foc neletale”, a declarat inspector Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

Luat la întrebări, Ion V. a declarat că a achiziționat arma și muniția din Republica Moldova, de la un conațional, în urma unui anunț pe internet, plătind 1.000 de lei moldovenești. De asemenea, tânărul a mai declarat că nu a știut că la intrarea în România trebuia să-l declare sau că ar avea nevoie de documente sau avize pentru deținerea sau transportul acestuia. Arma și muniția au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)