pietricica turism

Prins în flagrant cu 25 kilograme de droguri, sub formă de frunze de khat înghesuite în câteva sacoșe, tocmai primite din Kenya, Daniel Podoleanu, 39 de ani, din Iași, a fost reținut de polițiștii antidrog. Aseară, ieșeanul a fost arestat de Tribunalul Iași, la propunerea DIICOT Iași. Până astăzi, bărbatul n-a contestat arestarea: „ia faţă de inculpatul Podoleanu Daniel, în prezent reţinut în Arestul din cadrul IPJ Iaşi, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „introducerea în ţară de droguri de risc şi de mare risc”, faptă prevăzută de art. 3 alin.1 şi 2 din Legea 143/2000 și „trafic de droguri de risc şi de mare risc”, faptă prevăzută de art. 2 alin.1 şi 2 din Legea 143/2000 , cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.11.2019 până la data de 12.12.2019”. Conform anchetei, plantele au fost declarate la vamă ca fiind frunze de ceai.

Din comunicatul DIICOT Iași reiese că la data de 13 noiembrie 2019, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului P.D., în vârstă de 39 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 11.11.2019, inculpatul P.D. a introdus pe teritoriul României, prin intermediul serviciilor poștale, un număr de 2 colete, expediate din Kenya, în cantitate totală de 25 kg frunze khat, ce conţineau Cathinone, droguri de mare risc, respectiv Cathine, droguri de risc.
Drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de ceai importate din Kenya-Nairobi.
În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că drogurile urmau să fie expediate în Suedia, în vederea comercializării.
La data 13.11.2019, Tribunalul Iași a dispus arestarea inculpatului P.D, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCCO – Iași.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (C.I.)