Analizele de laborator au confirmat astăzi, 12 octombrie, primul caz de rujeolă de la începerea anului școlar. Este vorba de o fetiță în vârstă de 10 ani, din Piatra Neamț, care s-a prezentat la medicul de familie inițial.

Primul caz de rujeolă în Piatra Neamț, după începerea școlii, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Este un caz suspect din urmă cu două săptămâni, o pacientă în vârstă de 10 ani, elevă în clasa a IV-a din Piatra Neamț. S-au prelevat probe ce au fost trimise la Institutul Cantacuzino din București și a fost confirmată boala. Noi am făcut ancheta epidemiologică în cadrul familiei, nu sunt alte suspiciuni”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Primul caz de rujeolă în Piatra Neamț, după începerea școlii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMedicii epidemiologi recomandă părinților să respecte igiena de bază, iar cadrelor didactice și personalului medical din școli să le vorbească elevilor despre regulile simple care asigură sănătatea în colectivități. (C.I.)

Articolul precedentL3 CSM Ceahlăul-Gloria Buzău * Rădulescu: „Avem două absenţe de marcă” * Pîntea: „Putem compensa prin entuziasm”
Articolul următorCondamnări cu executare, case şi maşini confiscate în dosarul traficanţilor de droguri pentru liceeni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.