0:00

Trei organizaţii de mediu au lansat, recent, un nou instrument destinat educaţiei ecologice în şcoli, care îşi propune să crească interesul profesorilor pentru problemele de mediu şi să transforme elevii în cetăţeni activi şi responsabili. Platforma “Şcoli Verzi”, proiectul realizat de Asociația “Greenitiative”, în parteneriat cu WWF-România și ViitorPlus – Asociația pentru dezvoltare durabilă, include un kit educativ digital realizat împreună cu cadre didactice cu experiență şi se adresează profesorilor de gimnaziu interesați să introducă în currriculum-ul la decizia școlii un curs opțional de educaţie de mediu.

În plus, proiectul oferă şi un cadru online în care profesorii pot face schimb de informaţii şi pot contribui permanent la îmbunătăţirea kitului educativ și a cursului. Iniţial, formula aceasta va fi promovată de 100 de profesori din București și alte 5 județe: Brașov, Călărași, Maramureș, Mehedinți și Suceava. Până la realizarea unei versiuni finale, 30 de școli și 2.400 de elevi vor testa componentele kit-ului, care va fi îmbunătăţit, pe baza feedback-ului primit. Prin proiectul Platforma “Școli verzi-Advocacy”, eco educație și susținere pentru școli sustenabile, cele trei organizații partenere, Asociația “Greenitiative”, WWF România și ViitorPlus își propun să-și unească eforturile pentru a răspunde nevoii de a transforma elevii din indiferenți în potențiali cetățeni activi și informați.

Astfel, elevii vor putea să judece echilibrat situații complexe și să se implice direct în găsirea celor mai sustenabile soluții la probleme locale și globale de mediu precum pierderea biodiversității, schimbările climatice sau supraexploatarea resurselor naturale. Finanţat prin granturile S 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro), cu suma de 143.289,00 euro, proiectul Platforma “Școli Verzi-Advocacy”, eco educație și susținere pentru școli sustenabile se va finaliza în martie 2016. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org. Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

* Felicia Ienculescu, coordonator Platformă “Școli Verzi”, Asociația “Greenitiative”, e-mail: [email protected], telefon: 0744/485972;

* Cătălina Murariu, coordonator educație, WWF-România, e-mail [email protected], telefon: 0730/098104;

* Teia Gavrilescu, expert educație, Asociația Viitor Plus, e-mail [email protected] , telefon: 0729/040079. (Ceahlăul®)

Articolul precedentProgramul Operaţional “Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate”
Articolul următorMintea consilierilor cea de pe urmă? Bani pentru fotbalul din Neamț