Cetăţenii din municipiul Piatra Neamţ au început depunerea din data de 10 octombrie 2014 a cererilor şi declaraţiilor pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzire a locuinţei în sezonul rece 2014-2015. Faţă de anul trecut Primăria Piatra Neamt a demarat deja distribuirea formularelor/declarațiilor pe proprie răspundere pentru acordarea acestui sprijin financiar din data 8.10.2014.

La aceasta data sunt înregistrate un număr de astfel 1.677 de cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei astfel:

* 1.218 de cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale;

* 141 de cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică;

* 318 de cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu lemne.

În cazul solicitării ajutoarelor pentru energie electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat. În cazul de faţă asistenţii sociali din cadrul Serviciului Protecţie Socială au efectuat 40 de anchete sociale la domiciliul beneficiarilor.

În sezonul 2013-2014 s-au acordat un număr de 5.554 de ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, energie termică în sistem centralizat şi lemne.

Ajutoarele pentru încălzire se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

CEREREA ŞI DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE PENTRU ACORDAREA AJUTORULUI LA ÎNCĂLZIREA LOCUINŢEI TREBUIE SĂ CONŢINĂ URMĂTOARELE DOCUMENTE:

Documentele de stare civilă pentru toţi membrii familiei, care locuiesc în fapt la adresa de domiciliu menţionată pe cerere (cărţi de identitate sau certificate de naştere, pentru membrii familiei care au până în 14 ani)

Dovada veniturilor membrilor familiei:

Adeverinţă de salariat, cu ultimul salar net/cupon de pensie/cupon alocaţie de stat/cupon indemnizaţie pentru creşterea copilului/cupon şomaj/cupon indemnizaţie pentru persoane cu handicap/alocaţie de întreţinere/extras de cont pentru luna anterioară datei depunerii cererii.

Pentru persoanele care realizează venituri din A.F.,P.F.,I.I.,I.F.,S.R.L., este necesară o adeverinţă de venit eliberată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ;

Pentru persoanele care nu deţin locuinţa în proprietate: contractul de închiriere/contractul de comodat;

adeverinţă eliberată de catre Direcţia de Taxe şi Impozite privind bunurile deţinute.

Copie xerox după factura emisă de E.ON Gaz/E.ON Electrica, în funcţie de sursa de încălzire.

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere însoţită de documentele mai sus menţionate se depun la PRIMĂRIA PIATRA NEAMŢ, Direcţia de Asistenţă Socială, camera 20.

Consumatorii care utilizează pentru încălzirea locuinţei:

1. gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 0 şi 615 lei în cazul familiilor şi persoanelor singure

Ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale este cuprins între 20 şi 262 lei;

Ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, este cuprins între 16 şi 54 lei;

Ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, este cuprins între 48 şi 240 lei.

Articolul precedentInvestește în oameni!
Articolul următorAsociaţia culturală Arte.Ro: “Megalopolis” la Biblioteca “Kirileanu”