Arestat pentru “afaceri” cu file CEC

Cezar S. (44 de ani) din Săvineşti a fost ridicat de poliţişti de acasă, în ziua de 12 martie, şi dus în arestul Poliţiei Neamţ, în baza unui mandat emis de Judecătoria Piatra Neamţ. Individul are de stat 5 luni după gratii pentru că, în perioada 2007-2008, în calitate de administrator al unei firme, a emis file CEC fără a avea bani în cont, prejudiciul fiind stabilit la peste 106.000 lei. În plus, a omis să evidenţieze în actele contabile o parte din tranzacţii şi astfel a mai „produs” un prejudiciu de 8.350 de lei.

Aproape 200 de amenzi şi un pistol confiscat

Peste 100 de poliţişti au participat la 10 acţiuni de ordine publică, în ziua de 12 martie, sens în care au organizat 6 filtre în diverse puncte din judeţ şi au verificat 25 de societăţi comerciale şi 76 de autovehicule. În total au fost constatate 12 infracţiuni şi au fost aplicate 188 de amenzi, în valoare totală de 48.690 de lei. În timpul raziilor, poliţiştii din Valea Ursului, care aveau informaţii că un bărbat de 50 de ani din comună deţine o armă neletală, i-au făcut o “vizită” şi i-au confiscat pistolul pentru care nu avea autorizaţie.

Ţigări de contrabandă “interceptate” la Poienari

În după amiza de 12 martie, un echipaj de poliţişti de la Oniceni au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 41 de ani, care transporta ţigări de contrabandă. Cele 550 de pachete erau de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina şi valorau exact 6.490 de lei. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile marcate necorespunzător, iar  ţigările au fost confiscate.

14 elevi, “culeşi” din barurile din Târgu-Neamţ

Poliţiştii de proximitate, cei de ordine publică şi jandarmii au “bătut” 18 baruri şi două săli de internet aflate în apropierea şcolilor din Târgu-Neamţ. Acţiunea a avut loc în ziua de 12 martie, între orele 9-15 şi a avut drept scop depistarea elevilor care, în loc să fie la şcoală, îşi pierd vremea prin localuri. În total au fost legitimate 42 de persoane şi găsiţi 14 elevi, care au fost “pârâţi” la şcoală.

Depozit de furaje incendiat la Cândeşti

Un “binevoitor”, care nu a fost încă identificat, a incendiat un depozit de furaje din Cândeşti, în noaptea de 11 spre 12 martie, în jurul orei două. Focul a fost stins de pompierii voluntari din comună, ajutaţi de colegii lor din Roznov, iar poliţiştii au început cercetările pentru a stabili cine este “piromanul”. Şase tone de fân s-au făcut scrum.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentPrefectul şi desecarea
Articolul următorLuna plantării arborilor, ediția 2014