Primele probleme generate de iarnă pe drumurile din Nord-Estul ţării, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNinsorile abundente și viscolul au afectat majoritatea drumurilor naționale din judeţele aflate în zona de Nord-Est a ţării. Se circulă în condiţii de iarnă, în special pe sectoarele de şosea acoperite de zăpadă frământată cu grosime de 1-2 cm în Neamţ, Bacău şi Suceava şi de până la 1 cm în Botoşani, iar în Iaşi şi Vaslui carosabil umed. Codul galben de ninsori continuă până la ora 18.00.

În Iaşi, unde sunt precipitaţii sub formă de lapoviţă şi deja se depune polei, iar vântul suflă cu intensificări de până la 60 de km/oră, au început să apară primele. Pompierii au intervenit, cu două autospeciale de intervenţie, pentru degajarea unui arbore care risca să cadă pe şosea, pe Aleea Ghica Vodă din Iaşi.

În Suceava se circulă în condiţiile unui carosabil umed alternând cu zăpadă frământată, se recomandă viteză redusă şi atenţie maximă. Dacă dimineaţă carosabilul era curat pe aproximativ 80%  alternând cu porțiuni cu zăpadă frământată 1-2cm, în cursul după-amiezei, pe fondul viscolului, au început să apară mai multe astfel de porţiuni acoperite cu zăpadă.

Un TIR cu cisternă a derapat, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic şi drum, pe DN2 în Oniceni, zona km 389+600, motiv pentru care se circulă pe un sens dirijat de Poliția Rutieră.

În zona de câmp a judeţului Suceava se manifestă în continuare viscolul.

În Bacău, din cauza unui accident produs pe DN 2, la km 269+300, în exteriorul comunei Cleja, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic, se circulă pe un sens dirijat de Poliția rutieră, informează Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere Iaşi prin reprezentantul său, Nicolae Popovici.

Vizibilitatea este bună pe majoritatea şoselor din structura drumurilor naţionale, pe alocuri este vânt cu intensificări medii de până la 30 de km/oră în sectorul de Nord-Nord-Est.

Cer acoperit, ninge pe sectorul DN 2E din Suceava, în Paşcani (Iaşi) şi în judeţele Bacău, Suceava şi Neamţ. În Botoşani este burniţă şi precipitaţii mixte la Vaslui.

Zeci de utillaje acţionează în continuare pentru împrăştierea de material antiderapant, sare sau nisip, pe majoritatea drumurilor naţionale.

Angela Croitoru

Articolul precedentVIDEO: Opt tone de furaje făcute scrum, de la o ţigară
Articolul următorL2 Rezultatele complete ale etapei a XVI-a * Clasament
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.