0:00

Primele cazuri de Covid raportate de școli după vacanța de iarnă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 6 ianuarie, sunt anunțate primele cazuri de infectare cu Covid din școlile din Neamț, în prima săptămână de cursuri de după vacanța de iarnă. Este vorba de 3 elevi care s-au testat rapid salivar și au avut rezultat pozitiv, confirmat apoi prin test RT-PCR. Un al patrulea elev pozitiv după testul salivar, a avut rezultat negativ RT-PCR. Doi dintre elevii infectați învață în Piatra-Neamț și cel de-al treilea în Roman. Sunt și 3 cadre didactice confirmate infectate PCR, de la școli din Piatra-Neamț și Târgu Neamț, iar un alt profesor aștepta rezultatul. „Sunt primele raportări după testarea salivară de luni, dar încheiem raportarea mâine, când se va decide și scenariul pentru cursurile de săptămâna viitoare. În ce privește cadrele didactice, doi dintre colegi au fost confirmați PCR, ei aveau simptome înainte de reluarea cursurilor. Astăzi am fost informat despre un alt profesor confirmat pozitiv PCR și mai așteptăm rezultatul pentru încă un profesor care astăzi s-a prezentat la spital pentru recoltare de probe”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Neamț.

În acest moment, o singură clasă de la un liceu din Piatra-Neamț va intra în online, în urma confirmării infecției la un elev. În urma anchetelor epidemiologice pe care Direcția de Sănătate Publică Neamț le va face, se va stabili dacă este cazul pentru cursuri online la clasele unde au predat profesorii infectați. Elevii de gimnaziu și cei de liceu au reluat cursurile pe 3 ianuarie, mai devreme cu o săptămână decât calendarul inițial. Asta după ce ministrul Educației a decis că trebuie recuperată „vacanța” din perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, din valul 4 Covid.

Reamintim că elevii au mai avut teste rapide salivare doar pentru o zi, luni, săptămâna aceasta. Ultima licitația organizată de ONAC pentru achiziția de noi teste salivare a fost contestată de una din firmele participante, astfel încât va mai dura un timp până ce alte teste vor ajunge în școli.

C.I.

Articolul precedentAsociația Ținutul Răzeșilor anunță deschiderea apelului de selecție pentru măsura M3/6A – Investiții în activități economice neagricole pentru diversificarea economiei teritoriului GAL
Articolul următorChioșcurile fără forme legale vor dispărea de pe domeniul public