Locuitorii comunei Crăcăoani au avut ocazia duminică, 1 septembrie, să-şi vadă primarul într-o ipostază mai puţin oficială. Petrică Zamfir, edilul comunei a cântat şi a dansat alături de artiştii care au cântat la eveniment şi de locuitorii comunei. Edilul a reuşit să stârnească ropote de aplauze, mai ales atunci când a dansat alături de cântăreaţa Lorenna și de cele două fiice ale sale, Petruţa şi Oana.

Administraţia locală condusă de primarul Petrică Zamfir a pregătit şi pentru această ediţie un program special, reuşind să aducă la ziua comunei artişti îndrăgiţi ai muzicii uşoare şi populare româneşti. Astfel, Viorica Macovei, Ansamblul etnofolcloric „Plăieşii” din Republica Moldova sau Raoul, Lorenna şi Cristi Dules sunt doar câțiva dintre artiştii care au cântat în faţa locuitorilor din Crăcăoani.

Manifestarea a început la orele 13 cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi din comună, după care edilul şi invitaţii au urcat pe scenă pentru a transmite câteva cuvinte celor prezenţi. Printre oficialităţile prezente la Ziua comunei Crăcăoani s-au numărat senatorul Emilia Arcan, fiică a satului, prefectul Daniela Soroceanu, subprefectul Doru Ungureanu,  vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Laurenţiu Dulamă şi Ion Asaftei, primarul de Grumăzeşti, Constantin Matasă, consilierul judeţean, Neculai Puşcaşu şi Vasile Nica, preşedintele GAL Ţinutul Zimbrului.

După discursurile oficialităților, edilul a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, elevii cu rezultate bune la învăţătură şi a înmânat diplome noilor cetăţeni de onoare ai comunei.

Manifestarea a continuat cu un program artistic ce a scos lumea la joc, inclusiv pe primar. Acesta a fost invitat la dans de către solista Lorenna, în aplauzele celor prezenţi. Însă Lorenna le-a invitat la joc şi pe cele două fiice ale primarului Zamfir, şi totul s-a transformat într-o petrecere în toată regula.

Spre seară, Ansamblul etnofolcloric „Plăieşii” l-a readus pe edil în prim plan. Acesta a fost invitat să cânte pe scenă alături de membrii ansamblului. Pe scenă a fost invitată soţia şi fiicele edilului, alături de nepoţii lui.

Seara s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

Primarul Petrică Zamfir ne-a oferit şi câteva impresii despre această ediţie a Zilei comunei Crăcăoani: „Cred că această ediţie a fost de departe cea mai reuşită de până acum. Nu neapărat pentru că au venit artişti cunoscuţi în România, ci pentru faptul că atmosfera a fost una caldă, de prietenie şi unitate. Sper că locuitorii din comuna noastră s-au simţit bine. Vreau să le mulţumesc tututor pentru participare, pentru faptul că au fost alături de mine şi le promit că anul viitor va fi şi mai frumos. Vreau să mulţumesc colaboratorilor mei şi angajaţilor din primărie pentru organizarea acestui eveniment, şi să mulţumesc oaspeţilor noştri care ne-au onorat cu prezenţa”.

C.T. STURZU

Articolul precedentFOTO: Copil în stare de inconștiență, luat de ambulanță
Articolul următorPanică la o brutărie care a luat foc
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.