pietricica turism

Primarul Dragoş Chitic a solicitat celor de la Brantner să preia gunoiul şi de la restanţieri în perioada căldurilor caniculare.

“Am solicitat firmei Brantner să renunțe în această perioadă, cu temperaturi ridicate, la măsura de sistare a colectării gunoiului pentru restanțieri, mai ales că multe dintre asociațiile și persoanele cu restanțe la plata serviciului de ridicare a gunoiului menajer au făcut eșalonări pentru sumele datorate. Le-am cerut să prezinte un grafic de spălare a pubelelor care să fie respectat, să efectueze colectarea deșeurilor conform graficului prevăzut în contract și să se preocupe mai atent de curățenia punctelor de colectare și  îmbunătățirea aspectului spațiilor în care sunt amplasate shelterele”, a declarat edilul.

Din comunicatul emis de Primăria Piatra Neamţ mai rezultă că Brantner s-a plâns de preţul prea mic perceput pentru colectarea deşeurilor. Nu rezultă şi dacă acest tarif va fi rediscutat, dar probabil e o ipoteză ce nu trebuie exclusă. “În cadrul discuțiilor de astăzi, firma Bratner s-a angajat să respecte toate aceste solicitări, dar a invocat și problema prețului mic existent la Piatra-Neamț pentru serviciul de colectare a deșeurilor, unul dintre cele mai mici din țară și care aproape că nu acoperă cheltuielile de realizare ale serviciului, mai ales că firma trebuie să plătească și o taxă de 80 lei pe tona de deșeu depus pe groapă, taxă introdusă de Guvernul României de la 1 ianuarie 2017”, se precizează în comunicatul Primăriei Piatra Neamţ.

Municipalitatea anunţă că va monitoriza, prin compartimentul specializat, modul în care se respectă aspectele convenite. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Primăria Piatra Neamţ)