pipirig 01

Ghinionul pare să se țină scai de primarul Marcel Prună de la Pipirig. După ce a ajuns, pe motiv de prostie administrativă, cu o parte din avere pusă sub sechestru într-un dosar penal, iată că acum intră în discuție calitatea sa de ales local.

În mai multe documente după care avem duplicate la redacție, primarul de la Pipirig apare ca fiind membru în Consiliul de Administrație al Școlii cu clasele I-VIII Stânca Pipirig și, în 2013, al Liceului Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig. Nu comentăm aici cum a ajuns numele său în aceste tabele, dacă există (sau nu) decizii al primarului în acest sens, până la urmă nu este treaba noastră să verificăm acest lucru. În schimb, suntem obligați să semnalăm că apariția ca membru în consiliul de administrație al unei școli contravine legii și că Marcel Prună poate să-și piardă funcția de ales local înainte de finalizarea procesului penal unde apare ca parte.

pipirig 03

Problema penală a primarului Prună

În 2008, Marcel Prună, în calitate de proaspăt primar, achita suma de  292.259,04 lei la data de 04.09.2008, ”cunoscând că reprezintă costul unor lucrări neexecutate” de către firma Costiliuc. Banii reprezentau contravaloarea unui contract cu o firmă condusă de Marius Crăciun. Pentru că a avizat respectiva plată, primarul este trimis în judecată și s-a ales și cu sechestru asigurator asupra unui imobil din comuna Pipirig, str. Aleea Primăverii nr. 2. Ieri, la Târgu Neamț, a fost termen de judecată în respectivul dosar și, la viteza cu care decurg lucrurile, este posibil să avem o decizie foarte curând. În cazul în care ar fi găsit vinovat, primarul Prună și-ar putea pierde mandatul.

Cazul despre care vorbim este primul în care, într-un rechizitoriu, un procuror vorbește despre ”susținere politică”, despre ”sprijinul unor factori decizionali situați în ierarhia administrativă cel puțin la nivel județean” și care, în acest moment, a ajuns pe rolul unei judecătorii. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentCalendar (10 – 23 ianuarie)
Articolul următorPrinși la braconat

1 COMENTARIU

  1. ,, SCUZEEEE”…este o mare greseala deoarece specialistii care au descoperit aceasta incompatibilitate in ,, viteza „nu au citit tot continutul art.87 din Legea161/2003…deci…art.87 litera k spune clar ,, orice alta functii publice sau activitati remunerate,in tara sau in strainatate….
    Rugam specialistii in ,,DREPT” sa se pronunte asupra acestui continut…prezenta primarului in consiliul de administratie este pur ,, DECORATIVA”primarul nu este remunerat ….O zi placuta tuturor!!!

Comments are closed.