0:00

Primarul Petrică Prichici s-a stins din viață, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMarți, 27 august, în jurul orei 14.30, s-a stins din viață primarul Petrică Prichici, al comunei Ion Creangă, după o grea suferință.

Inginer agronom de profesie, născut în anul 1955, Petrică Prichici, până în anul 1990, a lucrat la CUASC Ion Creangă, răspunzând de comuna Icușești.

În 1990, a pus bazele unei asociații agricole în comuna Ion Creangă. După un deceniu, în anul 2000, a candidat și a obținut funcția de primar al comunei Ion Creangă,  pe care a deținut-o până în ultima clipă a vieții.

De numele său se leagă un număr mare de investiții la nivel local. A asfaltat drumuri comunale, a construit primărie, casa de cultură, a modernizat toate instituțiile locale, a înființat rețele de alimentare cu apă, iar în prezent se desfășoară lucrările la noua rețea de canalizare. De asemenea, a depus noi proiecte la Ministerul Dezvoltării Regionale, privind noi asfaltări, dar și pentru înființarea rețelei de alimentare cu gaze naturale în comună.

În paralel, a dus o luptă continuă cu instituțiile statului, privind alocarea de fonduri pentru corectarea și întărirea malurilor râului Siret, între satele Cotu Vameș și Ion Creangă.

A deținut funcția de președinte la nivel local la PNL și PSD.

Articolul precedentConsilierii județeni liberali acuză PSD și ALDE: nu le pasă de primari și de dezvoltarea comunelor din Neamț
Articolul următorDușurile cu rigole și sifoane în pardoseală – ghid tehnic și avantajele dușurilor walk in
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.