La începutul acestui an, în urma unor cazuri de apartamente inundate din cauza instalațiilor sanitare ale unor apartamente ale căror proprietari sunt plecați în străinătate, primarul Romanului a indicat administratorilor asociațiilor de proprietari efectuarea unor inventare a apartamentelor nelocuite. Cu ocazia  acestor inventare, administratorii urmau să procure persoane de contact (cu  adrese și numere de telefon) care să aibă acces în acele apartamente, pentru a putea interveni la nevoie. Primarul Micu a făcut această recomandare, dar nimeni nu a verificat dacă ea a și fost urmată, deși în organigrama primăriei există un Compartiment Îndrumare Asociații de Proprietari.

Recent, în urma unei adrese venită de Prefectură, primarul Romanului a dispus trimiterea de solicitări către asociațiile de proprietari pentru inventarierea acoperișurilor confecționate de locatari. Inventarul trebuie să evidențieze clar care acoperișuri gen ”șarpantă” sunt realizate cu respectarea legislației. “Vreau să atrag atenția asociațiilor de proprietari că, pentru realizarea unui acoperiș este necesară obținerea autorizației de construire”, a spus primarul Micu. “În lipsa autorizației orice lucrare care produce, într-un fel sau în altul, daune de orice fel, poate genera probleme de natură financiară și răspunderea aparține asociației de proprietari, ca organ reprezentativ la cetățenilor”.

Primarul a făcut un apel către cetățeni și către asociațiile de proprietari să conștientizeze și să facă tot ce este necesar pentru obținerea actelor legale pentru autorizația de construire. În același timp Lucian Micu a  recomandat insistent să existe înțelegere între proprietari, fiindcă acoperișul constituie proprietate comună, iar contribuția la realizarea acestuia, ca și asumarea vinovăției în cazul unei daune trebuie să fie a tuturor locatarilor din scara ori blocul respectiv.

Este interesant de urmărit dacă și această solicitare va rămâne de asemenea fără urmări ca și cea de la începutul anului… (D.A.)