reclama autocenter

leoreanu inaugurare

Din 2008 și până acum, adică după cinci ani de mandat, primarul Laurențiu Leoreanu nu s-a îmbogățit foarte tare, dar nici nu s-a îndatorat. Declarațiile de avere au suferit totuși modificări, adică zestrea familiei Leoreanu numără două terenuri și o casă în plus, dar și un minus de două credite la bănci. Destul de bine au dus-o, se pare, și membrii familiei primarului Leoreanu. Când a ajuns primar, din funcția de profesor, Laurențiu Leoreanu deținea deja patru terenuri – dobândite înainte de alegeri – în Roman, Tarcău, Ruginoasa și Dulcești. În Roman, familia deținea o casă, la Iași un apartament și la Tarcău o casă de vacanță. Ca și acum, primarul Leoreanu avea o singură mașină, un Volkswagen cu an de fabricație 2000. Conform declarației de avere, familia avea două depozite bancare – unul de 5.000 de dolari (deschis în 2008) și unul de 10.000 de lei (deschis în 2006) – și zero datorii. Ca profesor, Laurențiu Leoreanu câștigase în 2007 – 20.282 lei (plus indemnizația de consilier local – de 4.678 lei), în timp ce soția sa – tot profesor – 20.302 lei. Cei doi fii ai familiei, pe vremea aceea liceeni, câștigaseră din alocație, fiecare, 300 de lei.

 Mai multe funcții, dar onorifice

 De când este primar, Laurențiu Leoreanu coordonează, ce e drept gratis, și mai multe activități în ONG-uri sau asociații. Acesta era, în 2007, președinte la Asociația de promovare a drepturilor tinerilor romașcani “Miron Costin”, la Asociația Părinților de la Colegiul Tehnic “Miron Costin” și la Asociația Sportivă “Miron Costin”. În plus, era membru la Eurocomisariatul pentru Societate Civilă și Societatea de Științe Matematice – filiala Roman. În 2012, Leoreanu mai este doar președinte onorific, la: Asociația de promovare a drepturilor tinerilor romașcani “Miron Costin”, Asociația Handbal Club Municipal, Asociația Sport Club Municipal Petrotub și la Asociația tenis Club Municipal. Nu mai este membru la Comisariat, ci doar la Societatea de Științe Matematice și este președinte al PDL Roman. Reamintim faptul că primarul, la fel ca și ceilalți aleși, sunt obligați să-și reînnoiască declarațiile de avere și de interese anual, ori de câte ori intervin modificări.

 Bani în bănci și de la bănci

 Ultima declarația depusă de primarul Laurențiu Leoreanu datează de anul trecut, imediat după alegerile locale. Conform acesteia, în 2012, familia a mai cumpărat un teren agricol în Ruginoasa, de 6.800 mp, iar de la părinți au primit, ca donație, un teren în Roman de 204 mp. Laurențiu și Loredana Leoreanu au mai cumpărat, tot în 2012, o casă în Roman, de 105 mp. Din primul an de mandat, familia mai deține și bijuterii de 12.500 de euro. Cele două depozitare bancare s-au modificat astfel – cel în dolari a crescut de la 5.000 la 17.360, iar cel în lei – de la 10.000 la 23.200. Familia Leoreanu a făcut, între timp, și două credite: unul pentru locuință, de 55.000 de lei (scadent în 2017), iar altul de 38.500 lei (scadent în 2019). În 2011, de la Primăria Roman, Laurențiu Leoreanu a încasat 44.848 lei. Soția sa nu a câștigat foarte mult față de 2007 ca profesor – doar 25.636 lei, la care se adaugă 4.500 de lei din meditații. Cei doi fii și-au mărit și ei veniturile. Mircea Leoreanu a câștigat din dividendele de la SC Danway SRL – în calitate de administrator – suma de 4.800 de lei, în timp ce Alex Leoreanu – student în 2011 – a primit o soldă de 1.176 lei.

 Claudia MATEI

Articolul precedentZilele Școlii Populare de Arte
Articolul următorRomanul trece pe LED-uri

2 COMENTARII

  1. traiasca p . d. l.ul si functia de primar….ca nu te lasa sa mori sarac,de aia ,toti vor,,ciolanul,,sa-l roada bine,,,ca profesor ce sa ,,rozi,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  2. da,ce credeati ca o sa saraceasca dl.leoreanu,,,,traiasca p.d.l.ul si functia de primar,,,,,ca nu te lasa sa mori sarac,,,de aia toti urmaresc ,,ciolanul,,om te-ai facut,,,,ca profesor ce poti roade,nimic.

Comments are closed.