primarul Ironim AndriciIronim Andrici (65 de ani), primarul de Tămăşeni, a fost victima unui accident de producerea căruia este el însuşi vinovat şi este internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

În seara de 8 decembrie, edilul, care mergea pe lângă bicicletă, pe un drum din localitate, s-a dezechilibrat şi a căzut, în cap, pe o placă din beton.

Iniţial a fost transportat la Spitalul Roman, dar medicii au decis să-l transfere la Iaşi, pentru îngrijiri şi tratament de specialitate.

În paralel, poliţiştii au deschis un dosar penal în cauză, pentru vătămare corporală din culpă. Ei l-au testat pe edil şi au stabilit că se afla sub influenţa alcoolului.

Ironim Andrici a fost ales primar în Tămăşeni în anul 1992, când a candidat ca independent, iar acum este membru PSD. Ultimul său mandat i-a adus o acuzaţie de conflict de interese din partea Agenţiei Naţionale de Integritate care a precizat, printr-un comunicat, că edilul „a semnat un contract de asistență juridică, încheiat între Primăria Tămășeni și Cabinetul individual de avocatură «Dr. Ioan Chelaru», prin care a obținut, direct, un folos patrimonial pentru sine, constând în neplata onorariului de avocat pentru asistența juridică ce i-a fost acordată în calitate de persoană fizică”. (C. MIRCEA)