pietricica turism

olaru-prefect

Suspendat prin ordin al prefectului, primarul Vasile Olaru a ales calea contraatacului. El are păreri despre modul în care s-a dat ordinul prefectului, despre posibile legături politice interesate între șeful PNL și Florinel Sarion, despre rolul secretarului comunei în scandal dar și o apărare fragilă atunci când vorbește despre conflictul de interese pentru care a fost condamnat la 5 luni de închisoare, cu suspendarea pedepsei.  Personaj interesant pentru lumea politică nemțeană, deloc inocent, pare să aibă suficiente informații încât să se poată apăra cu succes. Iată câteva declarații oferite de Vasile Olaru.

”S-ar putea să mă ambiționez, și să-i mai bat o dată”.

„Eu, personal, până în data de 5 martie 2014, ora 7.30, când stăm de vorbă, nu am intrat în posesia acestui ordin, nu știu cum arată, ce conține, ce articole din lege mi s-au invocat. Deja ieri (marți, 4 martie – n.r.) grupul de consilieri pro-secretară s-a dus în primărie, a afișat pe toate geamurile ordinul prefectului, a spart cele două uși care duc la biroul primarului și a intrat forțat în biroul meu. Eu acolo am și lucruri personale. Inventarul biroului se poate verifica oricând de comisia de inventariere. Eu nu am luat nimic din biroul acela! Când o să ajung înapoi, o să văd ce îmi lipsește, pentru că am foarte multe lucruri personale, de care am făcut rost pentru a avea cu ce lucra. Nu sunt aduse nici de secretară, nici de Sarion, de Lungu sau de Enache.

Din informațiile pe care le am, știu că Poliția de la Piatra Neamț a fost sesizată, să meargă să supravegheze. Polițiștii nu au intrat în primărie, ci doar au stat să-i păzească să nu se încaiere sau să apară alte probleme. Atâta timp cât eu sunt în concediu medical, ei nu puteau să pună în aplicare acest ordin. Mai mult decât atât, eu am în birou ștampile, iar mâine-poimâine mă pot trezi că ele apar pe nu știu ce documente împotriva mea, am sigilii, am eșarfa, care îmi aparține. Situația care s-a creat prin pătrunderea forțată în biroul meu, sub oblăduirea secretarei, care a condus toată activitatea din primărie în cursul zilei de ieri (marți, 4 martie, n.r.) este foarte gravă. Pentru aceasta, am depus o plângere penală împotriva acestor consilieri, împotriva secretarei și a prefectului. Mai departe, aștept ca justiția să își spună cuvântul. Eu vă declar cu mâna pe inimă că, în foarte scurt timp, voi reveni pe postul de primar al comunei Girov și îmi voi duce mandatul până la sfârșit, în 2016. Rămâne de văzut dacă mai candidez la un nou mandat, mai am timp să mă gândesc la acest lucru. S-ar putea să mă ambiționez, și să-i mai bat o dată”.

„Am căzut într-o capcană fără să îmi dau seama!”

„Legat de conflictul de interese pentru care eu am primit pedeapsa de condamnare la 5 luni cu suspendare, urmată de celelalte articole din lege, prevăzute în sentința nr. 56 din 2014, recunosc că a fost o neglijență din partea mea. Prin apariția legii referitoare la conflictul de interese, nu am realizat că prin cele două facturi care au fost emise de către societatea condusă de soția mea către Primăria Girov se produce o asemenea situație. Nu mi-am dat seama! Eu nu sunt jurist de profesie, însă secretarul comunei, care se pretinde a fi jurist și răspunde de legalitatea actelor, putea să îmi spună că treaba nu e în regulă. Eu nu am cunoscut acest lucru. Am căzut într-o capcană fără să îmi dau seama, dar, vorbind la nivel de țară, Olaru nu este singurul primar aflat în conflict de interese. Sunt peste 1.400 de primari în țară care sunt în conflict de interese, care au avut afaceri mult mai multe și mai mari cu primăria, cu niște sume poate de 20 de ori mai mari decât cele încasate de societatea Gabiancom. De ce nu se ține cont de expertizele care au fost făcute, pentru a se vedea care este profitul, beneficiul acestei societăți, din suma respectivă? Nu a rămas mai nimic! De ce nu s-a ținut cont de nenumăratele intervenții care s-au făcut la service-ul respectiv, pentru mașinile care transportă copiii, pentru ca programul de învățământ să nu sufere? Acele intervenții nu au fost plătite, pentru că nu se putea emite o factură pentru o reparație la un cauciuc sau pentru că s-a strâns un șurub. Sunt sute, poate chiar mii de intervenții care nu au fost plătite. Datorită intervenției mele, când mergeau băieții la service se intervenea imediat, fără a li se lua bani. Nu este adevărat ceea ce s-a spus, că eu i-am trimis acolo. Eu doar vizam un referat al conducătorului auto, nu i-am spus niciodată să meargă la o anumită firmă să execute lucrarea. Între primărie și Gabiancom nu a existat și nu există niciun contract! Au fost doar niște ofertări, care au fost primite și de la alte societăți, iar Gabiancom practica prețul cel mai mic, și la manoperă, și la piesele de schimb. Aici vreau să ajung! Nu am produs nicio pagubă în defavoarea comunității din Girov. Nu s-a făcut nicio afacere din care să se îmbogățească familia mea. Din toate lucrările executate, în 3 ani a rămas un profit de aproximativ 6.000 de lei. Rețineți, în 3 ani! Nu într-o lună!”

„Prefectul a fost impins să facă o ilegalitate„

„Prefectul a încălcat flagrant Legea 215, 393 și 340, fără drept de apel! Este o hoție făcută la presiunea altor persoane care l-au împins să comită această nelegalitate. În situația de față, prefectul a fost o marionetă. Să vă spun și de ce: numirea în funcția de prefect a venit de la deputatul Dorinel Ursărescu. Fata secretarei Adriana Roca, de la Girov, este secretara lui Ursărescu. Vă dați seama cam ce influență a avut Ursărescu asupra prefectului, de l-a împins să facă acest pas, pe ultima sută de metri. De ce nu m-a demis în urmă cu o lună de zile? Procesul la Înalta Curte l-am avut pe 23 ianuarie. Sunt aproape două luni de zile de atunci. De ce nu a făcut asta până acum? Acum a zis: gata, mai am un pic și mă schimbă din funcția de prefect, să fac eu regulile la Girov! Ce reguli? A băgat aici o clică de hoți, ca să pună mâna pe primărie, să își apere interesele personale, să își acopere escrocheriile făcute, concesiuni pe terenuri și pe pășuni, să își termine doamna secretară casa cât un bloc de la Gura Văii? Domnul Sarion i-a lucrat casa aia, până în stadiul în care se află, și de doi-trei ani nu a mai bătut un cui acolo. De ce? Pentru că nu le-a mai dat voie Olaru să facă toate șmecheriile și toate hoțiile. Într-un cuvânt, nu i-am mai lăsat să facă ceea ce au făcut înainte. Eu le-am dat libertate, pentru că am avut încredere că lucrez cu niște oameni cinstiți și am ajuns unde am ajuns”.

”De Olaru trebuie să scăpăm”

„Să vă dau un citat din expresia doamnei Roca Adriana: de Olaru din Primăria Girov trebuie să scăpăm. De Olaru nu se poate scăpa decât mort sau pușcărie. Ca drept dovadă, toate dosarele care mi s-au făcut de pe 25 mai 2011 până în 2012, cât a fost puterea lor mare, au avut drept țintă eliminarea mea, pentru ca eu să nu mai am dreptul de a candida. Nu a fost așa, pentru că eu am câștigat toate procesele și am continuat să candidez. Apoi, în toate dosarele în care am fost reclamat, nu s-a constatat nicio abatere din partea mea, Vasile Olaru. Din hoț nu mă mai scoate! Eu nu lucrez cu banul public. Ce poate să fure un primar? Nu Olaru de la Girov, oricare din cei peste 2.700 de primari din țară? Tu primești hârtii, și tot hârtii pleacă în bancă. Noi nu lucrăm cu bani cash. Nu am voie să fac niciun leu plată cu bani cash. Nici măcar pentru o cutie de chibrituri! Cum pot să fur, ce să fur? Mai mult decât atât, banii pentru investițiile din fonduri europene se alocă direct societății care execută lucrarea. Noi venim cu cota parte, de 10%, 3%, 6%, cât este fixată în proiect. Este suma pe care o dăm de la bugetul local, dar și asta este dirijată tot de cei de la ANAF, care urmăresc fiecare bănuț. De la ANAF vine situația prin care se spune clar ce plăți am voie să fac într-un trimestru. Nu poți să depășești suma respectivă nici măcar cu un bănuț! Dar, din informațiile pe care le am, domnul Sarion și superiorii lui au avut lucrări împreună. Mă refer aici la domnul Ursărescu. Una sau două firme din societățile lui Sarion a avut lucrări la Buruienești și Doljești, la digul de la Siret. Se pot verifica toate aceste situații. De asemenea, tot firmele lui Sarion au avut lucrări la Târgu Neamț, tot împreună cu Ursărescu. Acum, în ultimă fază, s-au zvonit niște chestii, potrivit cărora la Girov s-ar aproba niște proiecte, pentru alimentare cu apă la Turturești, alimentare cu apă și canalizare la Căciulești, drumul Turturești – Gura Văii – Popești, un cămin cultural nou, la Girov, proiect aprobat pentru execuție. Dacă ni se vor da bani, o să-l facem. Domnul Sarion pentru asta se luptă: toate lucrările astea să fie luate sub oblăduirea lui și a lui Ursărescu”.

”Salariaților le este frică de secretară”

 „Salariaților din primărie le este frică de secretară, pentru că i-a amenințat că, după plecarea mea, vor rămâne cu ea și o să le arate ea! Ca drept dovadă, deja am informații că au început să se facă niște mișcări. De partea secretarei nu sunt decât 3, maxim 4 persoane din primărie, care o slugăresc. Sunt persoane care i-au dat bani împrumut, în euro, în lei, și nici până în ziua de astăzi nu le-a dat banii înapoi. Ea are obligații să țină aceste persoane pe posturi. I-a făcut funcționari publici, fără ca ei să aibă studii corespunzătoare. Claudia Gherghel este un exemplu. A fost funcționar public cu 8 sau 10 clase, abia acum și-a completat studiile”. (V. BĂLĂNESCU)

2 COMENTARII

 1. Orice mafiot atunci cand este la ananghie, imediat isi ia concediu medical!! Hai bre o dat strechia in matale sau ti s-au inmuiat posmagii?! Auziti vorba de primar: “S-ar putea sa ma ambitionez, si sa-i mai bat odata”! Pai primarul stie ce spune si declaratia sa ne duce cu gandul la cat de indulgenta a fost instanta cu el, atunci cand a platit niste interlopi de lea rupt picioarele cu rangile unor contracandidati polilitici!! “Desteptii” aia de au dat cu rangile si batale in stanga si in dreapta, au fost condamnati, iar Olarul a scapat pe motiv ca, nu s-a facut dovada ca el ia instigat pe criminali!! Asa se intampla atunci cand ai spate MARCA PINALTI!!!!!

 2. Dl. Olaru citez”S-ar putea să mă ambiționez, și să-i mai bat o dată” uita ca e condamnat si are si interzis unele drepturi conform sentintei publicata in dosarul 72/32/2013 al Curtii de Apel Bacau care zice citam”Interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit a teza a II-a, b şi c C.pen, deci????
  Dl. Primar, va ajunge nu aveti voie sa candidati….
  Dl Primar viseaza la reintoarceri???? Unde acasa la el poate.
  Si mai lasati angajatii in pace, ca doar sante-ti in medical, nu e adevarat? Ce cautati de dimineata prin birouri???
  Sa nu mai iasa ceva la iveala ca poate vine iar DNA, ANI, POLITIA ECONOMICA, si alte institutii abilitate sa va verifice activitatea.
  Iar daca cineva din primarie a ajutat o colega a fost un favor nu un serviciu…

Comments are closed.