Anton Covasan, care s-a pregătit pentru un număr mare de oaspeți și a sperat ca printre ei să fie și autorități județene, a fost foarte dezamăgit că n-au venit la ședința festivă în care s-a semnat reunirea cu Republica Moldova. Din partea Consiliului local Piatra-Neamț n-a participat decât consilierul PSD Victor Marghidan, și el sosind la Dămuc cu întârziere, motivată de faptul că și în municipiul reședință de județ a fost o ședință festivă tot pentru semnarea declarației de reunire.

Astăzi am aşteptat, ca în parabola cu împăratul care aştepta invitaţii la cină, dar unii aveau de cumpărat boi, alţii ţarini, iar alţii de inaugurat raftul americanului, au avut alte treburi mai importante şi au uitat de noi cei părăsiţi, aflaţi la capătul judeţului”, a spus, în fața oamenilor prezenți la eveniment, primarul Anton Covasan. ”Am plâns, am avut durere în suflet. Şi se întreabă de ce sunt aşa de acid cu ei. Din cauza asta, pentru că nu vor să fie aproape de dămuceni. De 10 ani de zile mă lupt pentru a face o mizerie de drum județean, care și acum are porțiuni pline de gropi, iar de 8 ani mă lupt pentru 500 de hectare de pădure, care sunt ale comunei. Dar ăsta e respectul cu care sunt tratate valorile!”.

Și, după ce-a invitatea lumea la găluște (sarmale de post pregătite special pentru eveniment”) primarul de Dămuc a recitat două versuri din ”Moartea căprioarei”, încheind cu ”Mănânc și plâng, mănânc”.

C.M.

Articolul precedentScoala Gimnazială nr. 5 Piatra Neamț – simpozion și spectacol dedicat Unirii. Galerie foto
Articolul următorSurpriză la Roman: sume mai mari încasate ca taxe și impozite
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Bine că aveti ce manca lasà că cei de la județ papă mult ……și tot le mai trebuie…..

Comments are closed.