Primarul de Bicaz precizează: Doctorița Butnaru nu a predat apartamentul și a câștigat peste 2.000 de lei lunar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPersoana cea mai supărată după plecarea în Irlanda a medicului obstetrician de la Spitalul din Bicaz este chiar primarul localității, dl. Nicolae Sălăgean. De ce este el supărat? Pentru că a făcut tot ce a putut, administrativ vorbind, pentru redeschiderea spitalului. Pentru că s-a implicat personal în a atrage medicii la un spital mic, precum cel din Bicaz și s-a simțit într-un fel trădat că nu a fost anunțat că va rămâne fără medic la o secție de mare importanță.

Nu știu pe cine a anunțat doctorița Butnaru că va pleca, cu 4 luni înainte, deoarece eu nu am fost informat de acest aspect.”

Declarația primarului arată și altă fațetă a relațiilor autorități medici, care de multe ori este ocolită în relatările de orice fel: ”Am făcut eforturi deosebite pentru a-i asigura doamnei doctor condițiile pe care le-a cerut ca aceasta să rămână la noi.” În momentul în care dr. Butnaru a venit la Spitalul din Bicaz, autoritățile locale au hotârât să-i dea acesteia, spre închiriere, o locuință ANL. O decizie pe care edilul a luat-o împreună cu consilierii locali tocmai pentru a putea atrage mai ușor medici dornici să facă treabă la acest spital. Primarul Sălăgean spune că, deși doctorița a plecat, cheia apartamentului nu a fost predată nici până la această oră și, pe lângă acest aspect, dânsul spune că au rămas și ceva datorii.

La noi nu a venit nimeni să predea apartamentul. Nu avem cheia de la locuință și nici nu putem intra acolo deoarece ar fi trebuit o semnătură de predare. Nu înțeleg mentalitatea asta. Dacă știa că o să plece și că a primit acest apartament în niște condiții, nu era normal să vină să predea cheia? Acum stăm blocați și toată lumea din primărie se întreabă ce se întâmplă cu acest apartament”, a adăugat primarul.

Declarațiile doamnei doctor Butnaru au mai primit o replică: ”Cea de-a doua linie de gardă avea să apară ca dovadă că, în urmă nu cu mult timp, de la Târgu Neamț, am cooptat în echipa medicală un doctor chirurg. După cum bine se știe, aceste lucruri nu se fac bătând din palme. Pentru a putea face niște modificări în organigrama spitalului e nevoie de timp, de aprobări, de tot felul de avize și așa mai departe. Dumneaei a știut din start care este situația aici și a acceptat. Nu înțeleg, de ce ne-a mai încurcat? Dacă anunța din timp, aveam și noi ocazia să găsim o variantă de remediere a acestei situații. Așa, acum, femeile gravide sunt direcționate către Spitalul Județean, asistentele de la Compartimentul de Obstetrică au fost mutate la Compartimentul de Pediatrie, iar posturile de asistente pe care le-am anunțat pentru concurs la Pediatrie au fost anulate. E normal așa?” Acum se caută soluții pentru a aduce un nou medic obstetrician, astfel încât activitatea compartimentului să fie reluată.

Reacția cea mai interesantă a primarului Sălăgean a fost în legătură cu câștigurile salariale ale acesteia care a afirmat că a plecat din țară și din cauza veniturilor salariale, care ar fi în jur de 16 milioane de lei (lei vechi – n.r.), lunar.

Sunt surprins de ceea ce a declarat doctorița Butnaru și anume că ar fi câștigat 16 milioane de lei pe lună. O să vă spun, așa cum apar în statele de plată ale spitalului, câștigurile pe ultimele 4 luni. Asta pentru că a spus că a anunțat cu 4 luni înainte că va pleca din spital. Așa cum reiese din actele de la spital, doctorița Butnaru a câștigat în luna aprilie a.c. – 4294 lei (brut) – 2952 (net); mai – 3067 (brut) – 2065 (net); iunie – 3569 (brut) – 2413 (net); iulie – 3118 (brut) – 2120 (net). Aceste sume sunt departe de ceea ce a declarat doamna doctoriță. Ideea este că eu pot să înțeleg că fiecare dintre noi aspirăm la mai bine, însă nu așa ar fi trebuit să lase lucrurile”, a mai spus primarul. (M. TEODOROF)

Articolul precedentŞeful PNL Neamţ, în cărţi pentru Ministerul Energiei
Articolul următorUn bărbat beat aproape şi-a decapitat vecinul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Dle Teodorof, daca tot ati prezentat venitul dnei doctor, ne puteti spune si ce venit are dl primar? Daca o sa puteti va argumentez de ce am pus aceasta intrebare. Multumesc

Comments are closed.