0:00

Primarii se ascund după coaliţie! Vor impozite mai mari prin hotărâre de guvern, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLideri ai Coaliţiei de guvernare (PSD, PNL, UDMR) au declarat pentru Europa Liberă că a fost luată decizia majorării impozitelor pe proprietate începând de anul viitor, prin hotărâre de guvern. În spate deciziei se află cererea expresă a mai multor primari care nu doresc să-şi atragă antipatia electoratului promovând ei hotărâri în şedinţele de consilii locale (sursa: aici). „Primarii ne-au implorat să majorăm impozitele, ne-au rugat pe toate căile, pe toate canalele. Nu vor să își asume ei mărirea”, a declarat pentru Europa Liberă un lider prezent la ședințele Coaliției.

Aceste măsuri se adaugă celorlalte modificări ce urmează să fie aduse Codului Fiscal, care vizează printre altele majorarea TVA-ului pentru HoReCa şi la băuturile carbogazoase cu zahăr (tip Coca Cola sau Pepsi). Pentru IMM-uri, impozitul a rămas la 1%, dar plafonul de impozitare la veniturile cumulate într-un an va scădea de la 1 milion de euro la 500.000.

În consecinţă, din 2023, în municipii şi marile oraşe, categorie din care face parte şi Piatra-Neamţ, impozitele pe proprietate  vor putea creşte cu până la 60% faţă de nivelul actual. În acest moment nivelul impozitelor este cuprins între 0,08% şi 0,2% din valoarea impozabilă a clădirii.  „Cine plătește acum un impozit de 400 de lei, va plăti 600 – 700 de lei. Impozitarea proprietăților se va face din 2023 în funcție de grila notarială până se va ajunge la digitalizarea ANAF și se poate folosi un sistem mai exact. E singurul sistem de referință pe care l-am găsit”, au subliniat alte surse din Coaliție potrivit sursei citate.

A.C.

Articolul precedentGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Premierul liberal Nicolae Ciucă sprijină construcția unui nou pod la Luțca, în cel mai scurt timp.”
Articolul următor4 școli de șoferi și firme de construcții amendate cu 100.000 lei de ITM Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.