Primăriile Pânceşti şi Boghicea au fost chemată în instanţă de Asociația Comunelor din România (ACoR) Neamț. ACoR Neamţ a apelat la această măsură pentru că ar avea de recuperat aproximativ 45.000 de lei, bani pe care cele două comune ar fi trebit să-i achite către asociație, pentru serviciile de audit public intern pe care le-a asigurat, prin contract de cooperare, cu localităţile Boghicea și Pâncești.

„Au fost făcute niște misiuni de audit și nu le-au plătit. Și auditorii au de luat salarii. Există  audit  extern pe care îl face Curtea de Conturi și auditul intern pe care îl fac  doi angajați ai primăriilor cu condiția să fie 2 și să fie plătiți pentru așa ceva sau prin cooperare, prin asociere, cu Asociația Comunelor din România filiala Neamț sau Asociația Comunelor din România”, a declarat Valeria Dascălu, președinte al ACoR Neamț.

Potrivit șefului Serviciului Audit Intern din cadrul ACoR Neamț, comuna Pâncești nu și-a onorat datoriile, 30.000 de lei, pentru auditul intern, prestat prin contract de cooperare,  încă din anul 2013.

„La Pâncești, de când a fost încheiat contractul, din 2013, nu a achitat niciodată niciun leu. Contractul a fost suspendat în 2017. Noi suntem un serviciu public și trebuie să achităm salarii auditorilor care au îndeplinit misiuni de audit. La Boghicea, după alegerile din 2016, când a venit un nou primar, a suspendat contractul fără să întrebe pe nimeni, pentru că a zis că trebuie făcute economii. Suspendarea unui contract de cooperare se face cu acordul tuturor membrilor. Sunt două spețe atipice. În rest avem o relație foarte bună cu celelalte 60 de comune pe care le avem la noi la audit. La sumele astea nu am trecut penalități, doar că trebuia să facem acest lucru pentru că și noi la rândul nostru suntem sub incidența Curții de Conturi”, a spus Petrică Feopenta, șeful Direcției de Audit Public Intern ACoR Neamţ. (E.C.)

Articolul precedentÎnscrieri pentru învățământul seral
Articolul următorL4&L5 Pe 15 iulie încep înscrierile în competiţiile judeţene
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.