tg iarna nov 2015 01Autorităţile din Târgu Neamţ anunţă că sunt pregătite pentru marele “război” cu iarna. Utilajele sunt în număr suficient, se pregăteşte achiziţionarea unuia nou şi se va încerca şi o metodă europeană, care să înlocuiască tradiţionalul “nisip cu sare”.

„Primăria dispune de un buldoexcavator și de un autogreder şi, din ce știu, este în derulare o procedură de achiziție a unei sărărițe. Anul acesta avem intenția să renunțăm la nisip cu sare și încercăm o variantă care se folosește în Europa de mai mult timp și anume doar sare cu un inhibitor, care anulează efectele sării. Am solicitat oferte de la diferiți distribuitori și sperăm să folosim acest sistem în sezonul 2016-2017. Acest sistem prezintă multe avantaje, pentru că nu mai afectează nici asfaltul, nici mașinile. Suntem, așadar, pregătiți pentru sezonul de iarnă și nu mai merge, cum se mergea până acum, cu vechile vorbe ne-a prins pe nepregătite!”, a declarat city-managerul Vasile Apopei.

tg iarna nov 2015 02„Suntem pregătiți să acționăm pentru îndepărtarea zăpezii. Avem utilaje, avem și un protocol încheiat cu cei de la Eurosal, societate care se ocupă de salubritate, spații verzi și seră și au și ei utilaje. Vom face față cu brio. Prima zăpadă nu ne-a luat prin surprindere, este o zăpadă apoasă care se topește și nu am intervenit. Am repartizat, în schimb, nisip în teritoriu ca atunci când va fi polei să fie administrat. S-au curățat aleile și intervenim și cu Poliția Locală, mai ales că este și o hotărâre de consiliu, ca fiecare agent economic să-și curețe zăpada din fața firmei”, ne-a precizat şi viceprimarul Traian Humulescu. (C.T. STURZU)