0:00

Primăria Târgu-Neamț – grad de îndatorare diminuat la 17%, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul Daniel Harpa a prezentat în cadrul conferinței de presă de joi, 1 septembrie, situația financiară a instituţiei pe care o conduce.

El a anunțat scăderea gradului de îndatorare până la 17%.

Edilul a mai informat și despre faptul că este nevoie de ajutor financiar de la Consiliul Județean și de la Guvern, însă a recunoscut că proiectele europene sunt salvarea orașului.

„Primăria Târgu-Neamț a ajuns la un grad de îndatorare de 17% pentru anul 2015, iar acest procent ne permite să ne gândim și la investiții majore. Putem discuta de co-finanțări la proiecte europene sau de investiții la spital și școli. Dacă ne raportăm la bugetul local evident că nu ne putem permite să facem investiții, pentru că, la nivelul anului 2015, bugetul local din venituri proprii a fost de 7.389.000 lei. În acest an, gradul de colectare a taxelor și impozitelor a fost 95%. Din acești bani avem asigurat fondul de salarii, finanțările de funcționare, ratele de la creditul BCR de 120.000 lei pe lună, plus dobândă, avem asigurați bani pentru bursele școlare, pentru naveta profesorilor, pentru naveta și chiria medicilor. Pentru anul 2016, din suma totală a veniturilor proprii pentru investiții ne mai rămân vreo 3 milioane lei vechi. De aceea, nu este normal să fim criticați ținând cont că avem un buget mic. Salvarea noastră sunt proiectele europene. Sperăm să primim bani, în urma unei rectificări bugetare de la Consiliul Județean și să putem acoperi cheltuielile de finanțare până la sfârșitul anului. Ne-ar trebui 18-20 de miliarde lei vechi pe an ca să putem asigura bani pentru beneficiarii de la Direcția de Asistență Socială. Este primul an când nu am obținut finanțări de la Guvern sau de la Consiliul Județean. Sperăm ca la următoarea rectificare bugetară de la Consiliul Județean să primim bani. Oricum, am fost asigurați de la Consiliul Județean că se vor implica și ei financiar la co-finanțările europene”, a spus primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)

Articolul precedentAngajări la Poliţia Neamţ * CJ Neamţ a reprogramat concursul pentru administrator public
Articolul următorGALERIE FOTO Miclăuşeni: Călătorie la 1900
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.