0:00

Primăria Roman reziliază contractul cu Luxten, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primăria Roman reziliază contractul cu Luxten Lighting Company, prin care firma avea concesionat serviciul de iluminat public. Contractul s-a încheiat în 2002, având ca obiect atât furnizarea de energie electrică, cât şi modernizarea şi întreţinerea sistemului de iluminat. Motivul este acela că municipiul Roman cumpără deja energie electrică de la Getica 95, prin procedura de achiziție publică de la începutul anului, iar în curând va fi pusă în funcțiune și microhidrocentrala de pe râul Moldova. În aceste condiții, Primăria va asigura de acum încolo iluminatul stradal și, bineîneles, întreținerea sistemului.

Începând cu anul 2014, municipiul Roman a achiziţionat energie electrică prin procedura de achiziţie publică derulata prin bursa de mărfuri, rezolvându-se în acest fel şi problema stabilirii modalităţii de preluare a energiei produse de microhidrocentrala ce urmează a se pune în funcţiune. În aceste condiţii, SC LUXTEN SA ne-a comunicat predarea infrastructurii SIP şi încetarea contractului înainte de termen. Prin urmare, propunem preluarea infrastructurii şi aprobarea gestiunii directe a serviciului, în acest fel asigurându-se exploatarea unitară atât a producerii energiei de către microhidrocentrală, cat și consumatorii proprii ai autorităţii publice”, se arată în expunerea de motive la proiectul pe care trebuie să-l dezbată aleșii locali în ședința de joi, 31 iulie.

Contractul cu Luxten a fost încheiat pe o perioadă de 25 de ani. În proiect nu se precizează dacă muncipiul Roman va trebui să plătească și despăgubiri pentru faptul că perioada de concesiune a serviciului se încheie înainte de termen. Pentru contractul încheiat cu firma Termax care a a furnizat agent termic unităților de învățământ, bugetul local a avut de achitat câteva zeci de mii de euro pentru rezilierea contractului.

Claudia MATEI

Articolul precedentPoliţia Roman respiră, controlul a plecat
Articolul următorPrimarul Ştefan implicat într-un nou dosar DNA