pietricica turism

Luni, 18 decembrie, primarul Lucian Micu a participat la ediția a II-a a Galei Fondurilor Structurale, eveniment organizat de reprezentanța Comisiei Europene în România și Structural Consulting Group.

Organizată pentru prima dată în 2014, Gala Fondurilor Structurale este un eveniment care își propune să descopere și să premieze proiectele finanțate din fonduri europene, dar și din surse alternative, care au generat impact la nivelul comunităților, contribuind astfel la dezvoltarea României. La evenimentul din acest an au luat parte și Marius Nica, ministrul fondurilor europene, dar și Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională. Cu acest prilej, Primăria Roman a obținut locul al II-lea la secțiunea ”Infrastructură… pe catwalk!”, cu proiectul microhidrocentralei de pe râul Moldova.

Fondurile europene generează schimbări și prin investiții în infrastructură: socială, educațională, de transport, de afaceri, rurală sau urbană. Pe catwalk-ul de la Gală modelele nu au fost de tipul ”mărime universală”, ci au fost  bine-venite și apreciate  în această secțiune toate proiectele de tip „hard” ale organizațiilor publice și private. Au fost, în general, premiate proiecte de dezvoltare, modernizare sau reabilitare a infrastructurii din mediul urban sau rural, care au generat locuri de muncă, îmbunătățiri de procese tehnologice, dezvoltare economică, socială și culturală a comunităților. Altfel spus, proiecte care construiesc viitorul.(D.A.)