Într-o ședință de îndată, consilierii romașcani au aprobat achiziționarea unui imobil care a aparținut, pe rând, fostelor IJGCL, IJTL, EGCL, Goscom și Termloc și în care funcționează Direcția de servicii edilitare a primăriei. Lichidator judiciar al SC TERMLOC SA Roman, a scos la vânzare prin licitație publică (cu prețul de pornire de 22.750,00 lei) imobilul situat în Roman, pe strada Ogoarelor. Imobilul este compus din construcții fără teren și adăpostește, încă de prin anii 2001-2004, platforma de lucrări edilitare ale primăriei Roman, platformă înființată de primarul Dan Cărpușor și păstrată de Laurențiu Leoreanu. Suprafața construită este de 80 mp.
În cadrul dosarului nr. 158/103/2005, aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția a II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal, Municipiul Roman are calitatea de creditor, creanța, în cuantum de 20.336,84 lei, fiind înscrisă în Tabelul Definitiv Consolidat Rectificat al creditorilor debitoarei, întocmit de lichidatorul judiciar desemnat în cauză, la data de 23.03.2007.
Avand în vedere calitatea sa de creditor, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, Municipiul Roman are posibilitatea achiziționării, în contul creanței, a clădirilor scoase la vânzare, urmând a achita următoarele sume:
– 2.383,16 lei reprezentând diferența dintre suma cu care Municipiul Roman figurează în tabelul creditorilor SC Termloc SA Roman și suma care reprezintă prețul de pornire la licitație;
– 2.707,25 lei reprezentând onorariul procentual al lichidatorului judiciar;
– 4.2.085,19 lei reprezentând cheltuieli de procedură avansate de lichidatorul judiciar.
Primăria ar urma să achite, în total, 7.223,26 lei, la care se poate adăuga diferența dintre creanța cu care Municipiul Roman figurează în tabelul creditorilor SC Termloc SA Roman și prețul de adjudecare.
Construcțiile respective sunt în bună stare de exploatare și sunt necesare pentru desfășurarea activității Direcției de Servicii Edilitare. (D.A.)