piatra neamt buget 2016 dezbaterePrimarul Dragoș Chitic a anunțat, pe 14 ianuarie, că a discutat cu investitorii care intenționează să deschidă noul mall din Precista și că planurile nu au fost abandonate, ba, mai mult, acestea ar putea prinde contur încă din primăvară. „Miercuri am avut o discuție telefonică cu reprezentantul investitorului, care mi-a confirmat că fac toate eforturile să demareze construcția în primăvara acestui an și estimează să o inaugureze la finele anului în curs. Am dat asigurări că vor găsi sprijin și deschidere la Primăria Piatra Neamț, că voi susține derularea proiectului și e posibil să avem chiar o întâlnire în perioada următoare. Consider că orașul nostru merită un astfel de centru comercial, care va genera locuri de muncă și va reprezenta un punct de atracție“, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Incubator de afaceri la Piatra Neamț

Dacă noul mall va crea locuri de muncă până la finalul anului, rămâne de văzut, în schimb oamenii de afaceri de pe plan local au făcut o serie de propuneri edilului, pentru a dezvolta economia locală. Printre acestea se numără înființarea unui incubator de afaceri și a unui centru de afaceri multifuncțional, dar și menținerea unei politici fiscale locale care să stimuleze mediul de afaceri și care să încurajeze firmele să facă producție la Piatra Neamț.

Sugestiile au venit în cadrul discuțiilor purtate de primar cu reprezentanții mediului de afaceri de pe plan local pe tema bugetului din 2016. Până pe 18 ianuarie, pietrenii pot oferi propriile sugestii cu privire la investirea bugetului local accesând online secțiunea „Propuneri pentru bugetul anului 2016“ sau direct la Biroul Relații cu Publicul, camera 20, din cadrul Primăriei Piatra Neamț. Între 19 și 21 ianuarie va avea loc analiza propunerilor, iar pe 22 ianuarie bugetul va fi propus spre aprobare Consiliului Local. Contestațiile se pot face în următoarele 10 zile, iar pe 2 februarie, într-o ședință specială de Consiliu Local, bugetul pentru 2016 va fi adoptat. (Andreea AMARIEI)