0:00

Incendierea Pieței Centrale Piatra Neamț a însemnat, fără îndoială, o lovitură puternică din punct de vedere financiar pentru Compania Municipală de Investiții Urban, care a pierdut, în acest fel, una din principalele sale surse de venit. Cum tot ce ține de curățenia post-incendiu, de avize, autorizații și aprobări costă bani mulți, Primăria Piatra Neamț, acționarul principal al societății, a hotărât să-i sară în ajutor.

Printr-o hotărâre a Consiliului Local, adoptată în data de 31.07.2014, o sumă destul de importantă, de ”349.800 lei, reprezentând aport de capital către C.M.I. Urban S.A. nevărsat până la această dată, se va utiliza pentru expertize, obținerea de autorizații și avize necesare și alte cheltuieli conexe la Piața Sf. Gheorghe Piatra Neamț”.

Interesant este că această sumă este doar o parte a unui capital alocat de Consiliul Local acestei firmei, printr-o hotărâre mai veche, din 25.04.2012. Atunci se stipula că se aprobă majorarea capitalului social al S.C. Compania Municipală de Investiții Urban S.A. cu suma de 3.000.000 lei în vederea efectuării de investiții. Se pare că în cei doi ani care s-au scurs de atunci banii nu au mai ajuns în conturile firmei. Poate asta reprezintă un noroc, mai ales dacă ar fi fost folosiți pentru investiții în piața făcută scrum.

Vlad Bălănescu

Articolul precedentHotel Central, cel mai tare din parcarea XDataSoft
Articolul următorFostul director APIA Neamţ a primit şpagă vin şi miei