pietricica turism

Primăria Piatra-Neamț a luat decizia de a închide pârtia Cozla doar astăzi, 31 ianuarie, având în vedere că a plouat abundent.

”Din cauza ploilor, este afectată siguranța schiorilor și poate fi afectată serios starea pârtiei. Împreună cu specialiștii Salvamont Neamț, analizând situația din teren, s-a luat decizia de a nu deschide astăzi, 31.01.2019, pârtia de schi Cozla. Măsura luată astăzi are în vedere și prelungirea duratei de utilizare a pârtiei în acest sezon, se arată în informarea Primăriei.

Șeful Salvamont Neamț este de părere că pârtia ar trebui ținută închisă până săptămâna viitoare.  ”Este foarte cald, ar trebui ca pârtiia să rămână în conservare până ce  temperaturile nocturne devin negative”, a declarat Raul Papalicef. ”Prognoza nu este încurajatoare. Sun nopți cu temperaturi peste limita de îngheț și zile cu temperaturi între 5 și 10 grade Celsius. Dacă se deschide pârtia în aceste condiții, schiorii nu vor face decât să accelereze distrugerea acesteia. Se vor forma canale, iar riscul de accident, care oricum este considerabil pe zăpadă grea, va fi și mai accentuat”.

C.M.