0:00

Primăria cumpără 58 mp dintr-o centrală termică pentru o creşă, cu 75.000 de lei fără TVA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimăria municipiului Piatra-Neamţ va cumpăra camera hidrofor a fostei centralei termice de pe strada Progresului, de la Apa Serv Neamţ pentru amenajarea unei creşe la care vor putea merge copii celor care locuiesc în zonă.

Proiectul este al Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul primăriei care doreşte să înfiinţeze centrul de zi “Primii paşi“, adică o creşă, în acest spaţiu de 58 de mp, care a fost evaluat de un expert autorizat la valoarea de 74.722 de lei, fără TVA.

În cererea făcută de DAS Neamț către Direcția Patrimoniu a municipiului Piatra Neamț se menționează că „proiectul Creșterea participării la învățământul ante-preșcolar (…) prevede înființarea centrului de zi Primii pași pentru un numă de 76 de copii cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani, aflați în situație de risc de părăsire timpurie a școlii”.

Soluţia inedită va fi pusă în practică, în primă fază, prin aprobarea evaluării spaţiului şi a cumpărării acestuia la suma precizată, printr-o hotărâre de consiliu local în cadrul şedinţei de mâine.

Finanţarea pentru partea de amenajare va fi asigurată din fonduri europene în cadrul unui proiect câştigat de DAS Piatra Neamţ.

Mesagerul de Neamț a prezentat situația „Centralelor horror din Mărăței” aici.

A.C.

Articolul precedent10 localități din Neamț rămân în scenariul roșu de coronavirus
Articolul următorRecidivist dus la puşcărie, pentru că a şofat foarte beat şi fără permis
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.