cet auto 02

Soarta centralelor pe care muribundul ”Locato” le utiliza pentru a da agent termic celor care mai beneficiau de sistemul centralizat din Piatra Neamț este încă incertă, chiar dacă printr-o ședință ”de îndată” a Consiliului Local s-a încercat o rezolvare rapidă. Cei 16 consilieri prezenți la ședință au votat ca centralele să fie readuse în patrimoniul primăriei, pentru ca apoi 14 să fie  preluate pe baza unui contract de prestări servicii de cei de la LocativServ. Evident, aici este vorba despre ANL-uri și apartamentele în chirie. Alte nouă centrale vor reveni asociațiilor de proprietari și una va fi repartizată la Palatul Copiilor.

Problema centralelor care alimentau apartamentele proprietate personală este destul de dificil de rezolvat în ciuda tuturor eforturilor.

Perioada de opțiune a celor care trebuia să preia centralele s-a încheiat, ceea ce a urgentat procedura de încheiere a contractelor pe asociații.  Unele asociații de proprietari au cerut să preia centralele care le erau arondate, dacă exista o încărcare suficientă.

Avem asociații unde, pe o centrală, de exemplu, care în mod normal alimenta 40 de apartamente și mai sunt 4, asociația nu a făcut solicitare să preia această centrală. Avem centrale însă, care au fost, ca și posibilitate de alimentare inițială, aproximativ 100- 120 de apartamente și sunt undeva la 100 de apartamente branșate. Asociațiile au solicitat preluarea acestor centrale. În momentul de față, singura situație neclarificată este cu o centrală de pe Aleea Ulmilor, unde nu rentabilitatea centralei se discută, ci micul conflict dintre asociații. Președinții de asociații încă nu au căzut la un numitor comun. S-au primit două solicitări din cinci. A rămas ca, în această săptămână, să-și clarifice lucrurile, centrala oricum astăzi s-a reîntors în patrimoniul primăriei”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică. Există riscul să vină frigul și să nu se ajungă la un acord într-o perioadă rezonabilă, mai ales că un contract obligatoriu al asociației cu E.ON durează.

S-a mai stabilit în ședința de consiliu și prețul maxim pentru care se va face compensarea între valoarea chiriilor, acolo unde sunt chiriași, care, pe cheltuială proprie s-au branșat sau și-au montat centrale: ”Un chiriaș dacă vrea să facă compensarea la chirie, nu poate depăși pe solicitarea de centrală termică 1.800 lei. Compensarea cu chiria a lucrărilor de branșare, toate lucrările de pe casa scării, pe interior, branșamentul termic, aceste trei lucrări în ce înseamnă compensare cu chiria nu poate depăși 3.000 lei”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică,

Tot ieri, în ședința de consiliu, s-a discutat și despre situația chiriașilor cu dizabilități, care sunt scutiți de plata impozitelor. Aceștia, pe bază de proces verbal de recepție vor primi contravaloarea posibilelor dotări pe care le vor face pe sistemele de încălzire de la Primărie, după ce se vor face toate actele respective. (Z.C.H.)

Articolul precedentFERVEX-ul, din nou în farmacii
Articolul următorPărinții nevoiți să caute bani pentru auxiliarele elevilor

1 COMENTARIU

  1. DOMNE ,ce cuvinte mari exprima Dna SIMIONICA,centrala sa reintors, bine asta din poza mai arata cum arata ,dar restul sunt niste ruine ori wc uri abandonate ,CHESTIA cu reintorsul ,da unde au fost ele plecate ? CA acum sa se reintoarca ,LE au montat roti si sistem de servo directie ptr intoarceri,virari, cotituri ?

Comentariile sunt închise.