Primar, secretar şi poliţist – cercetaţi de DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au demarat o anchetă, începând cu data de 27 mai, în privinţa primarului şi secretarului comunei Şcheia (Suceava) şi a unui ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliției municipiului Suceava, se precizează într-un comunicat de presă al DNA. Începând cu aceeaşi dată, s-a dispus şi măsura controlului judiciar, pentru o durată de 60 de zile.

Vasile Andriciuc, primar al comunei Șcheia este cercetat pentru „săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, două infracțiuni de fals intelectual”.

Luminiţa Rîşca, secretară a primăriei comunei Șcheia, este cercetată pentru „săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, două infracțiuni de fals intelectual, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la infracțiunea de luare de mită, dare de mită”.

Constantin Cucerca, ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul de Investigații Criminale, este anchetat pentru „săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență”.

Primar, secretar şi poliţist – cercetaţi de DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori se precizează că În primăvara și toamna anului 2013, inculpatul Andriciuc Vasile, în calitate de primar al comunei Șcheia, județul Suceava, a pretins și primit de la denunțător, prin intermediar, în două tranșe, suma totală de 4.000 lei, pentru a-și exercita influența pe lângă consilierii locali, în vederea adoptări unei hotărâri de către Consiliul local al comunei Șcheia, prin care s-a încuviințat înstrăinarea prin vânzare către denunțător a unui teren de 7,2 hectare care aparținea primăriei. Pentru a obține votul majoritar în consiliul local, denunțătorului i s-a pretins anterior suma de 10.800 euro. (…) Pentru a-l sprijini pe denunțător în relația cu primarul Andriciuc Vasile și pentru a introduce pe ordinea de zi a ședinței consiliului local propunerea de vânzare a unor suprafețe de teren, inculpata Rîșca Luminița a primit, în mod repetat, în perioada primăvara anului 2013 – aprilie 2016, de la denunțător, contravaloarea produselor pe care și le achiziționa (în valoare totală de aproximativ 15.000 lei), în principal, de la hipermarketuri din municipiul Suceava. (…) În toamna anului 2013, primarul Andriciuc Vasile a pretins și primit, prin intermediar, de la martorul denunțător, 11 ovine în valoare de 3.600 euro, în schimbul cărora a încheiat, fără nicio altă formalitate, un contract de arendă pentru suprafața de 93 hectare de pășune, contract nr. 683/11.02.2013. (…) În luna noiembrie 2015, în contextul deschiderii, la Poliția Municipiului Suceava – Biroul de Investigații Criminale, a unui dosar penal ca urmare a unei plângeri în legătură cu modalitatea de concesionare, de către Primăria Șcheia, a unor terenuri, inculpatul Cucerca Constantin, ofițer de poliție în cadrul Poliției Municipiului Suceava, a pretins de la Rîșca Luminița și de la denunțător achiziționarea unei suprafețe de 2 hectare teren, pentru o rudă, promițând că, în schimb, va tergiversa efectuarea activităților de urmărire penală din dosarul respectiv”, potrivit comunicatului DNA. (ZCH NEWS)

Articolul precedentÎncep înscrierile pentru Bacalaureat
Articolul următorElevii de-a IV-a încep Evaluarea Naţională
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.