În perioada 3-5 septembrie, are loc cea de-a II-a ediţie a Neamţ Art Festival, organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” cu finanţarea Consiliului Județean Neamţ.

Organizatorii îşi doresc ca acest festival să devină unul de tradiţie în Neamţ pentru promovarea artiştilor locali şi a municipiului Piatra-Neamţ ca un spaţiu deschis culturii. Partenerii proiectului de anul acesta sunt Complexul Naţional Muzeal Neamţ, Primăria Târgu Neamţ, Asociaţia Culturală „Magia copilăriei”, Cercul Militar Judeţean Neamţ şi Foto Club Neamţ.

Prima activitate din festival va avea loc vineri, 3 septembrie, de la ora 10,00, în Piaţa Turnului, Street Art cu pictorul Cristian Bistriceanu, coordonator al claselor de pictură şi grafică din cadrul Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ.

O oră mai târziu, în aceeaşi locaţie, vor avea loc două ateliere, unul de prelucrare a sticlei la flacără susţinut de meşterul Alexandru Ioan Rotar (Târgu Mureş), cu expoziţie de sticlărie decorativă şi un altul de pictat icoane pe sticlă susţinut de meşterul popular Maria Costinaş (Mureş).

Va fi lansată cartea „Dabada, Nubanu şi prietenii lor“ de Loredana Grigoriu şi Miruna Grigoriu în prezentarea autoarelor. Evenimentul va fi urmat de spectacolul de teatru pentru copii omonim cărţii, cu trupa „Dabada şi Nubanu“, scenariul şi regia: Loredana Grigoriu; scenografia şi costumele: Doruța Vornicu; muzica: Mihai Alexandru.

În paralel, tot la ora 11,00, în Piaţa Turnului are loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Neamţul în imagini“ realizată în colaborare cu Foto Club Neamţ.

De la ora 16,00, La Caiace, va fi vernisată expoziţia de fotografie intitulată Cozla, realizată în colaborare cu Foto Club Neamţ, atelierul de modelare a lutului susţinut de Ionela Lungu şi lansarea cărţii artistei populare „Răvaş de colorat“, în prezentarea autoarei.

Din nou la Piaţa Turnului, de la ora 18,00 are loc concertul Fanfarei Militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iaşi – dirijor: căpitan Gil Negrei.

Tot vineri, la Târgu Neamţ, în parcul central, cu începere de la ora 16,00 are loc un program dedicat celor mici, Street Dance cu Asociaţia „Magia copilăriei”.

Angela Croitoru

Articolul precedentSenatorul Eugen Țapu-Nazare ales chestor al Senatului
Articolul următorHC Pietricica Neamţ va participa la Divizia A de handbal masculin
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.