0:00

Prima victimă din Guvern după congresul PNL: Ministrul Agriculturii, Adrian Oros demisionează, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinistrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunțat în această dimineață, 8 septembrie,  că își înaintează demisia din funcție. El l-a susținut pe Ludovic Orban în cursa pentru șefia PNL și, odată cu înfrângerea acestuia, face un pas în spate dar nu fără a arunca săgeți către premierul Florin Cîțu, pe care îl acuză că nu a considerat niciodată agricultura ca fiind o prioritate:

„Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!

Pentru Premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

  1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.
  2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.
  3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

Multumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.

Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes.

Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”, a postat Adrian Oros pe o rețea de socializare.

ZCH

Sursă foto: Facebook / Adrian Oros

Articolul precedentApa Serv angajează mecanic auto
Articolul următorGalerie foto. Coliziune între o Dacia Duster şi un camion DAF, o victimă în spital
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.