0:00

Prima probă a Evaluării Naționale în Neamț fără probleme majore, un singur caz special, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAproape 4.000 de absolvenți au dat astăzi, 25 iunie, prima probă la Evaluarea Națională – clasa a VIII-a. Potrivit informațiilor furnizate de inspector general adjunct Dana Lăcrămioara Păiuș, președintele Comisiei Județene de Evaluare națională Neamț au fost doar 44 de absenți la proba de Limba și Literatura Română.

A existat și un caz special în județ, un absolvent care a susținut proba pe patul de spital, într-o unitate medicală Cluj-Napoca, din cauza unei afecțiuni medicale grave. A fost constituită comisie specială, conform procedurii, cu aprobarea comisiei naționale, formată din cadre didactice din Cluj-Napoca.

În unitățile de învățământ gimnaziale și liceale (care au clase de gimnaziu) din Neamț sunt organizate 111 centre de examen și un singur centru județean de evaluare cu trei subcomisii.

Subiectele de la proba de Limba și Literatura Română le puteți vedea aici.

„Totul se desfășoară în parametri normali. Au venit subiectele la timp, nu au fost căderi sau alte probleme cu internetul. Nici un fel de incidente legat de organizare sau de candidați. Sperăm să avem până la capăt un final fericit, mai ales că pentru acești copii este un examen important care le afectează viitorul”, a declarat Dana Lăcrămioara Păiuș, inspector general școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Neamț pentru Mesagerul de Neamț.

Z.C.

Articolul precedentAnunț cu privire la plata indemnizațiilor pentru personalul din secțiile de votare
Articolul următorÎmplinirea a 105 ani de relații diplomatice între România și Polonia marcată la Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.