Prima probă a Bacalaureatului, Limba și Literatura Română: reacții la final de examen, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrima probă a examenului de Bacalaureat, ce a avut loc pe 26 iunie, a dus în sălile de examen absolvenți de liceu mai pregătiți sau mai puțin pregătiți pentru testul maturității. De la centrul de examen de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș”, primii elevi au ieșit cu puțin timp înainte de ora 11:00. Cei mai mulți dintre aceștia nu erau mulțumiți de subiecte, ba chiar unul dintre ei a dat amical mâna cu personalul de pază pe care l-a salutat cu expresia ”Ne vedem la toamnă, maestre”. Cam aceeași atitudine o aveau și alți amici care-l așteptau să împărtășească impresii, amuzându-se că nu au avut nevoie de foi suplimentare pentru a scrie.

Alții, au fost totuși mai entuziaști. ”Mie mi s-au părut foarte ușoare subiectele, iar la primul cred că m-am descurcat chiar foarte bine. La subiectul doi, o poezie de Alexandru Vlahuță, și aici a fost bine, zic eu. În ce privește cel de-al treilea subiect, am avut de ales între o operă scrisă de Liviu Rebreanu și Camil Petrescu. Și am ales ”Ion” de Liviu Rebreanu. Nu mi s-a părut deloc greu”, a spus la ieșirea din centrul de examen de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” o elevă de la Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț.

Prima probă a Bacalaureatului, Limba și Literatura Română: reacții la final de examen, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSpre deosebire de examenul de capacitate, de la final de clasa a VIII-a, la Bacalaureat nu prea erau prezenți părinți care să-și întâmpine copiii. Cel mai probabil elevii le-au dat asigurări că nu e cazul, și că mai bine pleacă cu amicii de la BAC. Totuși, la centrul de examinare de la Colegiul Național ”Petru Rareș”, tinerii păreau mai mulțumiți.

La subiectu’ trei a picat ”Ion”, am scris cât am putut, cred că a fost bine. Nu a fost atât de greu pe cât mă așteptam. Aici sper cel puțin la un 8, să vedem cum va fi și la celelalte probe. Sunt sigur că mă voi descurca cel puțin onorabil”, a declarat Alexandru Iulian, absolvent al Liceul Teologic Ortodox ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, cu centru de examinare la Colegiul Național ”Petru Rareș” din reședința de județ.

Prima probă a Bacalaureatului, Limba și Literatura Română: reacții la final de examen, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBăieții au fost cei care au ieșit primii din sălile de examen. ”Vin de la mate-info și nu avem prea mare legătură cu româna, dar cu toate acestea subiectele mi s-au părut accesibile. Nu știu cum a fost la celălalt profil, dar la noi a fost bine din punctul meu de vedere. Chiar și subiectul trei nu a fost o surpriză, ne așteptam. La matematică și la fizică, următoarele probe, nu îmi fac probleme. Aici e mai bine, pentru că sunt stăpân pe mine”, a spus Lorezo, absolvent al Colegiului Național ”Petru Rareș”, acesta țintind după examenul maturtății Facutatea de Arhitecutură ”Ion Mincu” București.

(G.S.)

Articolul precedentAccident la Războieni: un bărbat a încercat să oprească o autoutilitară cu brațele goale
Articolul următorFoc la Gâdinți, o fânărie a ars ca o torță
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.