pietricica turism

Pentru anul 2016, Consiliul Județean Neamț are la dispoziție aproape 18,47 milioane de lei, pe care le-a primit de la Finanțe, ca să le dea mai departe localităților din județ.

iacobanSunt cotele care revin pe bază de algoritm, din încasările din TVA și impozitul pe venit, pe care Consiliul Județean le-a repartizat localităților, în funcție de câteva criterii, pe care le-a explicat președintele Constantin Iacoban: ”Am ținut cont și de recomandările legii bugetului, de situațiile concrete din județ. S-a urmărit acoperirea necesităților din anumite comune, deficitul, arieratele, situațiile speciale care sunt la Alexandru cel Bun, Liceul de la Borca, Liceul Săbăoani, am urmărit să mulțumim și entitățile urbane, fiindcă și aici sunt necesități specifice, și am ținut cont de alocările Direcției de Finanțe, în funcție de suprafața și locuitorii fiecărei unități administrativ-teritoriale. Am consultat și formațiunile politice și s-a căzut de acord că este un buget echilibrat. Sigur că banii nu vor fi niciodată de ajuns”.

Exact 18.469.000 de lei au fost împărțiți UAT-urilor din Neamț, pentru ca primăriile să-și achite datoriile la furnizori (în ordine cronologică), să-și ramburseze ratele la credite, să asigure contribuția locală pentru proiectele de dezvoltare și/ sau infrastructură pe 2016. Cu același prilej, Consiliul Județean și-a însușit și nevoile aferente anilor 2017-2019, în baza unor estimări venite tot via Finanțe Publice.

Repartizarea a avut în vedere și câteva situații speciale, cum este cea a comunei Crăcăoani, care are de plătit un împrumut, rata aferentă anului 2016 fiind de 57,77 mii lei. S-au mai avut în vedere contribuțiile localităților în diferite proiecte, precum cel de Management Integrat al Deșeurilor, cel de Extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și canalizare în Neamț, cel de Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate și Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți.

Cine și cât a primit, precum și nevoile și neamul până în 2019, vedeți în cele ce urmează:

Sume alocate din încasările din TVA

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/01/bani-din-tva.pdf

Sume alocate din încasările din impozitul pe venit

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/01/bani-din-impozitul-pe-venit-1.pdf