0:00

Prichindeii de azi, speranțele de mâine, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Centrul de Copii și Juniori al FC Ceahlăul s-a animat din  nou duminică, odată cu disputarea ediției a opta a ”Cupei Prichindelul”, organizată ca un veritabil campionat al copiilor. Recunoscută în Moldova, competiția a strâns la start 24 de formații cu aproximativ 350 de copii, ce mâine pot deveni speranțele fotbalului românesc. Întreaga baza sportivă pietreană s-a trezit la viață, iar festivitatea de premiere a fost oficiată de primarul Gheorghe Ștefan.

Prichindeii de azi, speranțele de mâine, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Organizare ”nemțească”

Cupa Prichindelul este organizată cu rigoare, ca un fel de campionat al copiilor. Este prima dată în viața fotbaliștilor, când trebuie să se supună rigorilor unui campionat și învață să respecte regulamentul unei competiții. Apoi, fiind o competiție ce se întinde pe durata unei zile călduroase de vară, micii fotbaliști învață să-și dozeze efortul, pentru ca la final să se bucure de premiile personalizate, puse în joc de organizatori.

Prichindeii de azi, speranțele de mâine, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 „Ca şi la ediţiile precedente şi cea de-a opta ediţie a Cupei Prichindelul a fost o sărbătoare a copiilor, o modalitate de a socializa, între copii şi antrenori, iar partidele au arătat talentele acestor mici fotbalişti. Am avut și anul acesta parte de vreme frumoasă, fără ploaie, la fel ca și anul trecut, nu am avut incidente şi cred că toţi s-au simțit bine la noi, aşa cum s-au simţit şi în anii trecuţi. Am avut mai multe surprize pregătite pentru toţi copii prezenţi şi am avut parte de jocuri atractive şi interesante. Cupa Prichindelul este şi un cadou pentru copii de ziua lor, de 1 iunie, însă nu am putut organiza atunci competiţia deoarece eram angrenaţi în campionat cu mai multe echipe de juniori de la FC Ceahlăul”, a declarat Toader Şteţ, coordonatorul centrului de copii şi juniori de la FC Ceahlăul.

Prichindeii de azi, speranțele de mâine, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Oaspeții Ceahlăului, la înălțime

Anul acesta campionatul copiilor a mai furnizat o surpriză: nicio echipă din Neamț nu s-a situat pe primul loc, la nicio categorie de vârstă, deci nu se poate spune că echipele nemețene, numeroase la start, au fost favorizate de organizatori, sau arbitrii. CSMS Iași, a confirmat, în schimb, statutul de favorită la locul I, pe care l-a avut și anul trecut, semn că centrul de copii și juniori al Iașului a rămas unul redutabil, în ciuda faptului că echipa ieșeană de seniori a trecut prin convulsii financiare serioase, ce au dus la desființarea legendarei echipe moldovene Politehnica și la înființarea actualei formații CSMS, ce a promovat recent pe prima scenă a fotbalului românesc.

Prichindeii de azi, speranțele de mâine, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La fel, ca echipa ieșeană, Sporting Vaslui a arătat că rămâne un adversar redutabil în Moldova, după ce a eliminat juniorii D ai Ceahlăului din turneul zonal, desfășurat luna trecută la Piatra Neamț. Copii născuți în anul 2005, prezenți duminică la Piatra Neamț, constituie nucleul juniorilor vasluieni din anii următori. Prichindeii de la Sporting Vaslui au avut, însă, de furcă cu grupa profesorului Constantin Pancu legitimată la FC Ceahlăul, cel care și în acest sezon a fost prezent la startul campionatului cu două grupe de copii. Directorul adjunct al LPS Piatra Neamț a fost, din acest punct de vedere, considerat ”Cel mai solicitat antrenor”. Un cuvânt de bine și pentru Codruț Domșa, a cărui echipă de copii născuți în anul 2004, confirmă că este în creștere de la ediție, la ediție. Anul trecut a fost unul în care prichindeii coordonați de fostul fundaș al Ceahlăului, au furnizat câteva meciuri spectaculoase, iar anul acesta au fost la un pas de locul I. Apoi, merită remarcat aplombul cu care antrenorul Emil Borulea dorește să formeze propria grupă de copii la Ceahlăul. De urmărit evoluția prichindeilor născuți în anul 2006, anul viitor.

Prichindeii de azi, speranțele de mâine, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Competiție definitorie pentru Toader Șteț

Fără doar și poate, coordonatorul campionatului copiilor, ce merită felicitat, a fost și anul acesta Toader Șteț, șeful Centrului de Copii și Juniori din Piatra Neamț. Alături de el, fac echipă antrenori cu experiență, dar și antrenori ce vor să se afirme. Parteneriatul cu LPS Piatra Neamț este unul care dă roade, iar ”produsul” final poate fi ”gustat” de publicul pietrean peste câțiva ani. Toader Șteț este, totodată, și unul din cei 14 referenți zonali, ce urmăresc activitatea la nivelul copiilor și juniorilor, al căror viitor se poate concretiza cu o convocare la loturile naționale de juniori. Implicat în activitatea care-i vine ca o mănușă, Șteț monitorizează activitatea antrenorilor de copii și juniori din județele Suceava, Neamț și Bacău, merge la multe meciuri din diverse eșaloane, deoarece munca de selecție nu are, practic, vacanță, dar ”marca” ce se lipește an de an de palmaresul lui Toader Șteț este ”Cupa Prichindelul”.  Cristi SOROCEANU

Prichindeii de azi, speranțele de mâine, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cupa Prichindelul

Clasamente finale – 2014

Grupa 2006:

Locul 1 CSM Focşani
2 Corona Braşov
3 Gloria Zemeş
4 TNT Bacău
5 LPS Roman
6 LPS Piatra Neamţ (prof. Tudorel Șoimaru)
7 ACS Ceahlăul (prof. Gheorghe Bulacu)
8 FC Ceahlăul (prof. Emil Borulea – grupă în formare)

Cel mai bun portar: Surei Ştefan – LPS Roman
Cel mai tehnic jucător: Epure Mario – SCM Focşani
Cel mai inspirat antrenor: Ene Petrică – CSM Focşani
Fair Play – Echipe: FC Ceahlăul

Grupa 2005:

Locul 1 Sporting Vaslui
2 FC Ceahlăul (prof. Constantin Pancu)
3 CSM Focşani
4 Sporting Suceava
5 LPS Piatra Neamţ (prof. Ion Grădinaru)
6 LPS II Piatra Neamţ (prof. Constantin Pancu)
7 Aerostar Bacău
8 ACS Ceahlăul 05 (antrenor – Vasile Niță)

Cel mai bun portar: Carp Cosmin
Cel mai tehnic jucător:Moraru Matei
Cel mai inspirat antrenor: Tătaru Sorin
Fair Play – Echipe: ACS Ceahlăul 05

Grupa 2004:

Locul 1 CSMS Iaşi
2 FC Ceahlăul (antrenor Codruț Domșa)
3 LPS Piatra Neamţ (prof. Dan Grădinaru)
4 Aerostar Bacău
5 TNT Bacău
6 CS Viva Activ Buhuşi
7 ACS Ceahlăul 05 (antrenori – Adrian Solomon și Florin Anton)
8 CSM Focşani

Cel mai bun portar:Panţîru Alexandru
Cel mai tehnic jucător: Anton Alexandru
Cel mai inspirat antrenor: Manole Bebe
Fair Play – Echipe: CSM Focşani

Articolul precedentEuroparlamentare la comune Cordun, Costișa, Crăcăoani
Articolul următorMai ceva ca la Academia Română / Examen scris pentru spălătoresele Spitalului Județean