pietricica turism

Deputatul Cătălin Drăgușanu a recunoscut că se putea scoate un scor mai bun la Piatra Neamț și a identificat principalele 3 probleme care au dus la procentajul obținut. „În primul rând, decizia ca cele 3 partide să facă campanie separată. La Piatra Neamț nu s-a transmis mesajul de unitate așa cum îndeamnă sloganul candidatului pe care noi îl susținem și nu s-a reușit unirea celor 3 partide, iar asta s-a văzut. Fiecare partid a făcut campanie proprie. Noi ne-am bazat foarte mult pe activul nostru de partid, dar nu s-au făcut acțiuni comune, în stradă, door-to-door care sunt foarte importante. Și unele contre pe care consilierii noștri din CJ le-au avut în această perioadă nu au fost foarte bine văzute de către electorat”, a declarat deputatul în conferința de presă de ieri.

Un al doilea punct se referă la o analiză făcută în mediul de afaceri. Acesta, se pare, nu s-a simțit suficient de stimulat în această perioadă de unele măsuri luate de către Guvernul condus de Victor Ponta. „Chiar dacă discutăm despre reducerea TVA-ului la produsele de panificație, despre reducerea CAS-ului cu 5 puncte procentuale, despre relaxarea modului de accesare a fondului de europene. Se pare că aceste măsuri, bune de altfel, au fost umbrite de altele gen amnistie fiscală, creșterea unor subvenții. Pentru oamenii de afaceri înseamnă o sumă în plus scoasă din buzunar. Cred că trebuie luate măsuri care să-i atragă mai mult”, a mai precizat Drăgușanu.

Un al treilea punct îl reprezintă slaba finanțare a Colegiului 1, cel pe care deputatul Cătălin Drăgușanu îl reprezintă. Este penultimul ca și finanțare, iar Colegiul 2 este ultimul. „Este iarăși un motiv pentru care alegătorii din Piatra Neamț au avut alte opțiuni la vot. Partidul Conservator Piatra Neamț va munci în continuare și îl va susține pe candidatul Victor Ponta. Eu, personal, sunt convins, că va ieși președinte. Însă mai avem de muncă, războiul nu este încheiat”, a conchis Cătălin Drăgușanu. (Z.C.H.)