Astăzi, 20 martie, elevii de clasa a VIII-a au susținut prima probă scrisă, la limba și literatura română, din simularea evaluării naționale. Din Neamț au fost prezenți 4.274 de elevi din cei 4.415 înscriși, fiind absenți doar 141 de elevi, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Neamț.

Subiectele n-au fost prea grele, după cum au mărturisit câțiva elevi care pe la ora 11 au ieșit deja din examen. La al doilea subiect au avut de făcut rezumatul unuia din cele două texte la prima vedere. Proba a început la ora 9, când au fost descărcate subiectele, apoi în maxim 15 minute fiecare candidat a completat caseta de identificare din broșură și proba a început efectiv după distribuirea subiectelor fiecărui elev (detalii despre subiecte aici ). Timpul alocat este de două ore, dar nici un elev nu poate părăsi sala de examen mai devreme de o oră. Sălile trebuie să fie dotate cu sistem de supraveghere audio-video funcțional, elevii n-au voie să intre în clase decât cu instrumentele de scris, exact ca la examenul propriu-zis.

Mâine, tot de la ora 9, se va desfășura proba scrisă la matematică, tot pe durata a două ore, în clasele unde trebuie să existe sistem de supraveghere audio-video funcțional. Notele vor fi comunicate elevilor și părinților până în 29 martie. Rezultatele nu sunt publice și nu se trec în catalog, decât dacă elevul dorește și face cerere scrisă. Notele vor fi discutate în ședințe cu părinții și ar urma apoi să se propună măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor elevilor, unde este cazul.

Examenul propriu-zis va avea loc în perioada 19-21 iunie, primele note vor fi publicate în 28 iunie, urmează contestațiile și notele finale afișate în 4 iulie.

C.I.

Articolul precedentL4 Fruntaşele clasamentului au câştigat în deplasare
Articolul următorDirecţia Taxe şi Impozite Piatra-Neamţ a recuperat 7,6 milioane de lei de la datornici