0:00

Ziua a II-a a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, dedicată prevenirii victimizării minorilor, a cuprins activităţi ale poliţiştilor în unităţi de învăţământ.

BACĂU

Prevenirea criminalităţii la Bacău, Iaşi şi Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În ziua de 27 septembrie vor fi desfăşurate activităţi de prevenire a victimăzării minorilor. Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţişti de proximitate vor fi prezenți la Colegiul Tehnic «Anghel Saligny», în vederea realizării unei sesiuni de informare în colaborare cu reprezentanți ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate. Se vor desfășura activități orientate către prevenirea violenței în mediul școlar și o sesiune de informare asupra prevenirii criminalității informatice”, potrivit IPJ Bacău.

IAŞI

Prevenirea criminalităţii la Bacău, Iaşi şi Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În cea de-a doua zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii de proximitate din municipiul Pașcani vor organiza o serie de acțiuni educativ-preventive în Colegiul Tehnic «Căi Ferate Unirea» Pașcani și Liceul Teoretic «Miron Costin» Pașcani.  Polițiștii vor evidenția importanța adoptării unei conduite preventive pentru a reduce riscul de victimizare și vor prezenta situații concrete și moduri de reacție adecvate. Totodată, polițiștii din municipii, orașe, comune vor organiza activități punctuale pe linia siguranței personale a elevilor, dar și a mediului școlar. Exemplificăm:

  • Secția 5 Poliție Iași organizează o acțiune pe zona unităților de învățământ din zona industrială, respectiv pe linia prevenirii absenteismului școlar;
  • Polițiști ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului de Investigații Criminale se vor întâlni cu elevi ai Școlii Gimnaziale «Otilia Cazimir» Iași având ca tematică Siguranța pe internet”, precizează IPJ Iaşi.

NEAMŢ

Prevenirea criminalităţii la Bacău, Iaşi şi Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În intervalul orar 11.00-13.00, polițiștii de prevenire în colaborare cu partenerii: Asociația Cultural Socială Economică «Christiana» și reprezentanți din cadrul Liceului Teoretic «Mihail Sadoveanu» din Borca (profesori diriginți, profesor – consilier educativ, psiholog școlar) vor derula o activitate în rândul elevilor din clasele IX-XII, intitulată simbolic «6 PAŞI PENTRU A NU DEVENI O VICTIMĂ A TRAFICULUI DE PERSOANE». Vor fi prezentate studii de caz și mărturiile victimelor în scopul de a trage un semnal de alarmă asupra factorilor de risc întâlniți în mediul rural și consecințele victimizării tinerilor în astfel de situații. De asemenea, va fi prezentat și studiul realizat de Organizația «Salvați Copiii» în cadrul Proiectului «ORA DE NET», care relevă faptul că «46% dintre copii comunică on-line cu necunoscuți, iar jumătate dintre aceștia merg și se întâlnesc față în față cu străini». Poliţiştii de proximitate de la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, precum şi poliţiştii din mediul rural nu vor lipsi din unităţile şcolare, de pe raza de competență, unde vor desfășura activități de informare pentru prevenirea cazurilor de dispariţie a minorilor de la domiciliu, siguranţa pe internet, prevenirea pornografiei infantile și prevenirea traficului de persoane”, informează şi IPJ Neamţ. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLIGA NAŢIONALĂ: Dunărea Brăila bate “tigroaicele” şi urcă pe locul I
Articolul următorCampionii afacerilor din Neamț – Topul firmelor, ediția a XXIII-a
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.