reclama autocenter

piata

Inundațiile din ultima săptămână nu și-au pus încă amprenta pe prețurile practicate de piețarii din Piatra Neamț. Din contră, acestea deocamdată se mențin la nivelul celor de săptămâna trecută. Un motiv în plus este, poate, și faptul că în piețele din Piatra Neamț vin producători sau sunt aduse legume și fructe din zone unde inundațiile nu au afectat culturile.

La sfârșitul săptămânii trecute, prețurile legumelor și fructelor, în Piața Centrală, erau rezonabile, ba unele produse erau chiar mai ieftine. Astfel, ardeii și roșiile, principalele legume de sezon, erau vândute de pe la 3,5 lei kilogramul. Este adevărat că marfa mai frumoasă, românească, de solar, nu made in Turcia, era mai scumpă cu un leu, un leu jum’ate.

Cartofii noi și fasolea păstăi s-au ieftinit considerabil în mai puțin de două săptămâni – 2 lei kilogramul de cartofi noi, 7 lei, în loc de 10, kilogramul de păstăi.

Cu titlu de trufandale, pe tarabe au apărut și vinetele românești coapte în solar, iar prețul acestora se învârte între 3 și 6 lei pe kilogram.

Lipsesc din piețele din Piatra Neamț căpșunile de producție autohtonă – chiar dacă mai sunt ”comersanți de piei de cloșcă” ale căror căpșuni sunt ”de Satu Mare”. Au apărut însă pepenii. E adevărat, sunt importați din Grecia și se vând cu 2,5 lei kilogramul.

(I.C.)

Articolul precedentCupa Prichindelul la minifotbal
Articolul următorJudețul Neamț, dintr-un cod în altul