Prețul modificărilor fiscale – 14 milioane de lei lipsă din bugetul local, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul Dragoș Chitic solicită imperios guvernanților să acopere pierderile de la bugetele locale, suferite odată cu modificările fiscale de la începutul anului 2018.

Primarul municipiului Piatra Neamț a declarat într-o conferință de presă susținută joi, 26 iulie, că pierderile din bugetul local al orașului se ridică la 14 milioane de lei. Mai mult, Dragoș Chitic a mai spus că se aștepta ca Guvernul să compenseze sumele respective, promisiune asumată la sfârșitul anului trecut, printr-o rectificare bugetară ce ar fi trebuit deja să aibă loc în această lună.

Am trecut de mijlocul anului şi aşteptăm cu mare interes să vedem cum îşi va onora Guvernul obligaţia asumată în urma revoluţiei fiscale de anul trecut, de a compensa sumele pierdute de primăriile din toată ţara. Aşa cum anunţam la finele anului trecut codul fiscal adoptat de guvernanţii actuali are efecte negative serioase asupra bugetelor locale. Conform unui calcul mathematic, sumele pierdute de municipiul Piatra Neamţ se ridică la peste 14 milioane de lei, bani care sunt luaţi din bugetul local şi mutaţi în bugetul de stat. Guvernul a promis că la rectificarea bugetară din luna iulie va compensa pierderile financiare suferite de bugetele locale. Solicit actualilor guvernanţi să respecte această promisiune pentru ca să putem funcţiona corespunzător şi în următoarele cinci luni rămase până la finele acestui an. Primăria Piatra Neamţ a transmis către Guvernul României, în urmă cu trei săptămâni, o adresă care cuprinde estimarea sumei pierdute în acest an prin modificările fiscale şi o solicitare de alocare financiară către municipiul Piatra Neamţ. În funcţie de data la care va avea loc şedinţa de guvern, personal mă aşteptam să fie săptămîna aceasta pentru că reprezintă o urgenţă pentru toate primăriile din ţară,  vom convoca o şedinţă de Consiliu Local extraordinară sau de îndată pentru a include în buget sumele repartizate la rectificarea naţională“, a declarat  Dragoş Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț.

Potrivit calculelor făcute de conducerea Primăriei Piatra Neamț, pierderea anuală,  este de 14 milioane lei, dar la începutul anului au fost achitate impozite pentru lunile noiembrie și decembrie 2017, după codul fiscal vechi, deci pierderea efectivă ar fi de 10 milioane de lei. (E.C.)

Articolul precedentMaşină de la Antena 3, spartă de ţiganii de la Grajduri
Articolul următorElevii cu 10 pe linie la BAC, recompensați cu diplome de excelență de primarul Chitic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.