0:00

Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor supune dezbaterii publice o Ordonanţă de Urgenţă, prin care preţurile lemnelor pentru încălzire urmează să fie plafonate la un maxim de 500 de lei/mc inclusiv TVA pentru familii, unităţi de învăţământ, biserici şi entităţi din domeniul protecţiei sociale. În nota de fundamentare se precizează că lemnul de foc este principala sursa de încălzire pentru 3 milioane de români, fiind un produs secundar pentru producătorii de lemn, iar costurile de producţie permit scoaterea acestuia la vânzare la preţuri cuprinse între 60 de lei/mc şi 500 de lei/mc, inclusiv TVA.

Preţul lemnelor de foc va fi plafonat la 500 de lei/mc până la 31 martie 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎnsă în prezent, în rețelele de bricolaj/revânzători au fost înregistrate prețuri care depășesc 700 lei/mc”, punctează legiutorul necesitatea acestei plafonări.

Preţul lemnelor de foc va fi plafonat la 500 de lei/mc până la 31 martie 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVor fi plafonate şi preţurile unor produse secundare, precum brichetele de lemn, la 1.500 lei/mc, inclusiv TVA, şi peletele de lemn, la 2.000 de lei/mc. Ordonanţa prevede şi sancţiuni pentru cei care vor vinde la preţuri mai mari, sancţiuni care vor fi cuprinse între 3.000 de lei şi 5.000 de lei. Detalii despre preţurile practicate, cel puţin în judeţul Neamţ, găsiţi AICI.

Proiectul rămâne în dezbatere publică până la data de 8 octombrie, după care urmează să fie aprobat în şedinţă de guvern şi publicat în „Monitorul Oficial”. Textul integral al ordonanţei îl puteţi citi aici:

OUG lemne de foc_28.09.2022 cu ANPC (Angela CROITORU)

Articolul precedentSorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al educației
Articolul următorCâți angajați are Creșa Piatra-Neamț: 107 susține Florentina Moise, 54 susține Andrei Carabelea
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.