În această seară, 20 octombrie, după consultările avute pe teme de gestionare a pandemiei, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a detaliat câteva măsuri.

De luni, 25 octombrie, elevii vor avea vacanță de 2 săptămâni, masca va fi obligatorie și afară și la interior, nevaccinații vor avea multe restricții, va fi reluată telemunca oriunde este posibil.  „Singura soluție pentru a opri pandemia este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să spună că nu e așa. În Vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat, procente de 70-80% populație vaccinată, acolo s-au relaxat măsurile. În România s-a declanșat o catastrofă. Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă. Nu credeți pe cei care vă mint că pățiți ceva. Ce se va întâmpla este că veți scăpa de boală. Până ce vă veți convinge să vă vaccinați, este nevoie de restricții pentru a proteja pe cei mai vulnerabili”, a declarat președintele Iohannis, care a adăugat că Guvernul va lua vineri decizia noilor restricții.

Printre cele enumerate sunt restricții de circulație noaptea pentru nevaccinați, ziua accesul la majoritatea activităților, inclusiv în instituții publice va fi permis doar pe baza certificatului verde.

Articolul precedentFoto. 10 tone de furaje au ars în Lețcani
Articolul următorJoaca copiilor a produs un incendiu la Răucești