0:00

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski în vizită oficială în România, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Surse au declarat pentru presa națională cu președintele ucrainean nu va mai susține discursul din Parlament. Argumentul oficial ar fi „motive de securitate” dar aceleași surse vorbesc și despre îngrijorări privind reacția unor membri ai Parlamentului.

Știre inițială: Volodimir Zelenski ajunge astăzi, 10 octombrie, în România, pentru prima vizită oficială de la începutul războiului dintre Ucraina și Rusia.

La ora 13.00, președintele ucrainean va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. La finalul întrevederii, cei doi șefi de stat vor face declarații de presă comune.

La ora 17.00, președintele Zelenski va susține un discurs în fața Camerelor Reunite ale Parlamentului României. Cuvântarea se pare că va fi una scurtă deoarece, în programul oficial, președintele ucrainean are la ora 17.30 prevăzută o întâlnire la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu.

Z.C.

Sursă foto: Wikipedia

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Câștigătoarea premiului Nobel pentru economie în 2023 a făcut cercetări despre rolul femeilor pe piața muncii”
Articolul următorAccident cu trei victime provocat de o șoferiță începătoare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.