pietricica turism

tg gh trofin ppdd

Gheorghe Trofin, președintele PP-DD Târgu-Neamț, ia în calcul o demisie din Consiliul Local, ca urmare a imposibilității ducerii la îndeplinire a promisiunilor organizației pe care o conduce din campania pentru alegerile locale din 2012. Gheorghe Trofin motivează această imposibilitate prin faptul că, atât din partea conducerii Primăriei Târgu-Neamț, cât și a organizației județene PP-DD, nu există colaborare și sprijin pentru proiectele pe care le-au inițiat în legislativul târgnemțean. Gheorghe Trofin se mai plânge şi de faptul că, în calitate de lider de organizație, nu cunoaște nici un detaliu din protocolul semnat între PSD și PP-DD.

„Luna această am să mă hotărăsc dacă voi demisiona din Consiliul Local. Am destule motive. Noi, cei de la organizația din Târgu-Neamț, în special noi, cei doi consilieri locali, nu ne putem duce la îndeplinire promisiunile făcute în campania de la locale. Datorită unei lipse de colaborări din partea conducerii primăriei, cât și a conducerii organizației județene a PP-DD, iau în calcul demisia. Voi merge la Piatra-Neamț să port o discuție cu conducerea organizației, pentru a mi se da mai multe explicații. Voi discuta cu cei din Biroul Pemanent Județean în legătură cu intențiile lor de a ne sprijini sau nu. Este o lipsă de comunicare. Nici acum nu știu ce prevede protocolul dintre PSD și PP-DD. De asemenea, voi lua o hotărâre și cu privire la activitatea mea în Comisia de Recepție din cadrul primăriei”, ne-a declarat Gheorghe Trofin.

Gheorghe Trofin este implicat într-un dosar penal, ca urmare a unor lucrări din comuna Pipirig efectuate în mandatului fostului primar, Gheorghe Popa, unde este inculpat, alături de actualul primar Marcel Prună și Marius Crăciun, administratorul societății SC Costiliuc SRL. Gheorghe Trofin a fost trimis în judecată, pentru că ”în calitate de diriginte de șantier a acceptat situații de lucrări fără a le verifica în fapt și fără a sesiza beneficiarul cu privire la majorarea de prețuri, ori introducerea de capitole de lucrări neprevăzute în ofertă și a semnat procesele verbale de recepție fără obiecțiuni”. Un imobil aflat în proprietatea sa este sub sechestru asigurator, în Târgu Neamț, pe bd. Ștefan cel Mare nr. 212. Gheorghe Trofin a preluat șefia organizației PP-DD Târgu-Neamț, în urma decesului, din 11 iunie 2012, la o zi după alegerile locale, a fostului președinte, Traian Sturzu. (C.T. STURZU)