Președintele Klaus Iohannis condamnă acțiunile Rusiei și face apel la calm, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ședința CSAT, președintele Klaus Iohannis a ieșit cu declarații privind situația din Ucraina. El a condamnat acțiunile Rusiei pe care le-a caracterizat drept „reprobabile și complet ilegale”. În același timp, președintele a punctat că România nu se află în pericol de a fi atrasă în război în acest moment și a făcut apel la calm în rândul populației.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis (sursă G4Media):

  • În ultimele săptămâni, SUA, UE, NATO au făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze, iar România a fost puternic implicată și a pledat pentru continuarea dialogului.
  • Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. Astăzi, Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul, și întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil.
  • Niciodată nu este însă prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică.
  • România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile. Statutul de membru NATO și al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă. Niciodată în istoria României nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni.
  • Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate.

ZCH

Articolul precedentCine face parte din „task force” pentru gestionare consecințelor crizei din Ucraina
Articolul următorAdăposturile civile antiaeriene din județul Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.